İzmir'de Süt Kuzuları Mutlu: 105 Bin Çocuğa 8 Litre Süt Dağıtımı Başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Türkiye'ye örnek olan Süt Kuzusu Projesi kapsamında süt dağıtımı başladı. Proje kapsamında 30 ilçede 1-5 yaş arası 105 bin çocuğa 8 litre süt dağıtılacak.

Hedef Sağlıklı Nesiller Yetiştirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı gelişimine katkı koymak, üreticilerimizi desteklemek ve çocuklu ailelerimizin bütçesini rahatlatmak amacıyla Süt Kuzusu Projesi kapsamında süt dağıtımına başladık" dedi.

Sosyal Belediyecilik Anlayışı ile Çocuklara Destek

e217feb0-3c09-4083-bc12-825288f0f309-w.jpg

Tugay, projeyle ilgili şunları söyledi: "Sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklarımızın ve ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu proje ile çocuklarımızın süt içme alışkanlığı kazanmasını ve sağlıklı beslenmesini sağlayacağız."

Dağıtım 30 İlçede Gerçekleştiriliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şubesi Müdürü Hülya Abay ise 30 ilçede yapılan incelemelerin ardından 105 bin çocuğa süt ulaştırmaya başladıklarını bildirdi. Abay, "Üreticiyi desteklemeye, süt içme alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmaya devam ediyoruz. Başkanımızla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yurttaşlarımızın, çocuklarımızın yanında olmaya her zaman varız" diye konuştu.

Ailelerden Memnuniyet Tepkileri

acdd381b-3163-4bad-8176-74f9e3630f3f-w.jpg

Süt dağıtımından yararlanan aileler de projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Anne Yıldız Güzel, "Büyük oğlum 7 yaşında. Süt Kuzusu Projesi ile büyüdü, Şu an küçük oğlum projeden yararlanıyor. Çok memnunuz. Her şey için teşekkür ederiz. Yeni başkanımızı da tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Hizmetten memnuniyet duyduğunu belirten Ebru Dinç ise, "10 yıla yakındır projeden yararlanıyorum. 3 çocuğuma da süt aldım. Büyüdükleri için şu an bir tanesine alıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Süt Kuzusu Projesi Hakkında

Süt Kuzusu Projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında başlatılmış bir projedir. Proje kapsamında 1-5 yaş arası çocuklara ücretsiz süt dağıtılmaktadır. Projenin amacı, çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak, sağlıklı beslenmelerini sağlamak ve üreticiyi desteklemektir.

Proje kapsamında dağıtılan sütler:

37e8a57f-58a0-40c0-b157-50c18ae02949-w.jpg

Tire Süt Kooperatifi tarafından üretilmektedir.

Pastörize ve homojenize edilmiş inek sütüdür.

Her paket 8 litredir.

Sütler, soğuk zincir kuralları çerçevesinde taşınmakta ve dağıtılmaktadır.

Süt Kuzusu Projesi'nden yararlanmak için:

1-5 yaş arası çocuğunuzun olması gerekmektedir.

İzmir'de ikamet etmeniz gerekmektedir.

E-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Başvurular 30 ilçedeki Sosyal Hizmetler Merkezleri'ne de yapılabilir.