İzmir'de sinagoglara faşist saldırı!

İzmir'de sinagoglara faşist saldırı!
İzmir'de Yahudilerin ibadethanesi iki sinagoga çirkin bir saldırı gerçekleşti. Sinangoların kapısına kan kırmızı boya sürüldü.

Konak ilçesindeki Kemaraltı'nda yer alan Sinyora ve Algazi sinagoglarına kan kırmızısı boyadan oluşan el izleri sürüldüğü görüldü.

İzmir Yahudi Kültür Mirası Projesi Koordinatörü Nesim Bencoya, İsrail’i protesto için sinagoglarını hedef alındığını düşündüklerini belirtti. Odatv'nin haberine göre; Bencoya, şunları dile getirdi:

"Kırmızı boyayla işaretlemişler. Bize siz katilsiniz? Siz Yahudisiniz’ mesajı veriliyor. Biz böyle algılıyoruz. Bu bir antisemitist saldırıdır. Cemaatimizde korkuya neden oldu.

Sinyora Sinagogu UNESCO Programında yer alan tescilli bir yapı. Bunun İzmir’in kültürel ve ekonomik yapısına maliyeti büyük olur. Cahilce yapılmış bir hareket. İsrail’in yaptıklarından her defasında sivil Yahudi vatandaşları sorumlu tutuyorlar. Bu tür davranışların modern dünyada olmaması gerekir. Yerel yönetimlerin ses çıkarması gerekir" dedi.

1-qxao.webp

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Şahıs, adliyeye sevk edildi.

KAHRAMANMARAŞ'I ÇORUM'U HATIRLATTI...

19 Aralık 1978'de Kahramanmaraş'ta, 1980'de ise Çorum'da başlayan ve alevi vatandaşları hedef alan katliamlarda yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. meydana gelen, siyasi ve dini temelli olarak ortaya çıkan kanlı olaylar da alevi vatandaşların kapıları işaretlenerek başladı.

Kahramanmaraş'ta Aleviler'e ve Kürtler'e yönelik gerçekleştirilen katliam yedi gün sürdü.

Olaylar sırasında 111 kişi öldürüldü. Aleviler'e ait 559 ev işaretlenip yakıldı, 290'a yakın iş yeri tahrip edildi.

Çorum'da ise ülkücülerin, Alevi mahallesi olarak bilinen Milönü mahallesine saldırması üzerine, çoğu Alevi olmak üzere resmî kaynaklarca 57 yurttaşın ölümü ve yüzlercesinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştır.

Kaynak:Odatv