İzmir'de bu kez Yuh Yuh çalındı: Selda Bağcan'dan 'provokasyon' açıklaması

İzmir'de bazı camilerin merkezi sistemine bağlanılarak Çav Bella çalınmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Bunun ardından şimdi de Selda Bağcan'ın seslendirildiği Yuh Yuh parçası çalındı.

İzmir’de camilerin merkezi sistemine girilerek Çav Bella marşının ardından şimdi de sözleri Aşık Mahzuni Şerif’e ait, Selda Bağcan’ın seslendirdiği “Yuh Yuh” parçası çalındı. 

Selda Bağcan Twitter'dan yaptığı açıklamada şöyle dedi;

CHP'li Öztrak: Geçmişte benzer kışkırtmalar sonucunda yaşadığımız acı olayların izi,  bu milletin vicdanında kanayan bir yaradır

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında İzmir'deki provokasyon girişimlerine dair açıklamalarda bulundu.

Öztrak şöyle konuştu; 

Faik Öztrak; Yine dün İzmir’de yeni bir dizi ajitasyonla karşılaştık. İki ayrı caminin ses sisteminden müzik yayını yapıldı. İl Başkanımız cami hoparlöründen müzik çaldırılmasının sorumlularının yakalanması için derhal suç duyurusunda bulundu. Sarayın bakanları ise sosyal medyada bunu köpürtme yarışına girdi.  Bu sabah da kervana, atama Meclis Başkanı katıldı. Beyefendi siz provokasyonu köpürtme makamı değil, itidal makamısın. 

Açık konuşayım.Bu olay, ilk değildir.  Daha önce de Ağrı’da cami minarelerinden sarayın seçim müziği Dombra çalınmıştır. O zaman bu Bakanlar, bu Meclis Başkanı neredeydi? Biz bu olayları hep kınadık, bundan sonrada kınamaya ve takip etmeye devam edeceğiz .Bunlar ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır.
Yapanlar mutlaka adalet önüne çıkarılmalıdır. İnanç istismarına yaslanan gerçek ötesi siyaset, son derece tehlikeli bir oyundur. Kabataş yalanı üzerinden milleti kışkırtmaya çalışanlar unutulmamıştır. Geçmişte benzer kışkırtmalar sonucunda yaşadığımız acı olayların izi,  bu milletin vicdanında kanayan bir yaradır.

Yalanı doğru gibi anlatan gerçek ötesi popülist siyasetten medet umanların,  siyaseten beyin ölümü gerçekleşmiştir. 
Ülkemiz trol aklıyla değil, devlet aklıyla yönetilmelidir. 

Her gün deli saçması suni krizlerle, komplo senaryolarıyla  milletin gerçek sorunları karartılmaya çalışılıyor.
Hazreti Ali, “Edep, aklın suretidir” demiş.  Biz, yapılan edepsizliklerin elbette peşine takılmayacağız.
Ama önce mahkemelerde hakkımızı arayacağız.  Sonrada bu yapılanları gören sağduyulu milletimizin hakemliğine güveneceğiz. İlk seçim sandığında da milletimiz bu beceriksiz ve mızıkçı yönetime hak ettiği dersi verecek.
Bundan hiç kuşkumuz yoktur. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Tasvip edilebilecek bir şey değil

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'de 2 gündür devam eden camiden yapılan yayınlara ilişkin Halk TV ekranlarında açıklamalarda bulundu.

Murat Bakan şöyle konuştu;

Bu ilk olan bir şey değil. Geçen yıl Manisa'da bu olay yaşanmıştı. Cumhurbaşkanının müziği Dombranın camilerden yayını yapılmıştı.  Son iki gündür de İzmir'de böyle bir korsan yayın yapılıyor. Öncelikle şunu söyleyeyim biz kutsal din duygularını zedeleyecek, zarar verecek her türlü davranışa karşıyız. Bu da tasvip edilebilecek bir şey değil. Sorumsuzca provokatif bir iş oldu. 

Bunu eleştiren Adalet Kalkınma Partililerin bu işi Cumhuriyet Halk Partililere bağlaması son derecede yanlıştır. Biz laik parti olarak diyoruz ki, din camiye, kışlaya, adliyeye girmemeli.  Bununla tutarlı olarak diyoruz ki, Çav Bella gibi politik bir şarkının camilerin ses sisteminden yayınlanması doğru değildir. Bunu yapanlar bulunmalıdır. Bununla ilgili İl Başkanımız savcılığa suç duyurusunda bulundu ama bunu eleştirenler diğer taraftan 20 yıldır dini istismar edenler.

Daha önce camilerin avlusunda AKP il ve ilçe teşkilatlarının iftar verdiğini gördük. Cuma Hutbelerinde referandumda Evet diyenler haindir denildi bunun provokasyonu yapıldı. Aydın'da Bozdoğan'da Aydere mahallesinde AKP'nin bayrağı minareye astılar. Yalova Kadıköy'de camide AKP adayı kahvaltı verdi. Hatta daha ötesi var. AKP Bursa Milletvekili, "Erdoğan'da dokunmak ibadettir." dedi. Biz bunları 20 yıldır yaşıyoruz.

Dini sonuna kadar istismar etmiş, insanların kutsal din duygularını kullanmış bir siyasi partinin taraftarları bunu olayı CHP'ye bağlama çabasındalar. Dolayısıyla biz bunu ikiyüzlü buluyoruz. 

 

Etiketler :