İzmir çetesi yakalandı: Talimatları yurtdışından alıyorlardı

İzmir'de cinayet, kasten öldürmeye teşebbüs, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak yönetmek veya üye olmak suçlarından aranan çeteye Organize, Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir ve Muğla'da eş zamanlı operasyon gerçekleşti. 16 şüpheliye işlem yapılırken adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen ortak çalışmalar sonucunda, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek veya Üye Olmak, Kasten Öldürme (Cinayet), Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, ve 6136 SKM suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, 18/19/20/21.08.2024 günü İzmir ve Muğla ilinde 11 şüphelinin kaldığı tespit edilen birçok adreste özel harekat destekli operasyon düzenlenerek şüphelilerin tamamamı gözaltına alındı.

YASADIŞI YOLLARLA YURTDIŞINA KAÇACAKTI

Düzenlenen operasyonda Muğla Marmaris'te yakalanan cinayet şüphelisinin yasadışı yollarla yurtdışına kaçma hazırlığında olduğu öğrenildi. Öte yandan operasyon kapsamında İzmir'de dahai önce örgüt lideri A.Ü'nin talimatıyla bir işyerine yönelik kurşunlama olayını gerçekleştiren 1 şüpheli de gözaltına alındı.

Şüphelilerin saklandıkları yerlerde yapılan aramalarda, 2 adet tabanca, 3 adet Tüfek, 3 adet Şarjör, 14 adet Kartuş, 23 adet Fişek ve 1 adet kasatura ele geçirildi.

16 ŞÜPHELİYE İŞLEM YAPILDI

Dosya kapsamında eylemlere karıştıkları tespit edilen ve yapılan ilk operasyonda tutuklanan 5 şüpheli ile birlikte toplamda 16 şüpheliye adli işlem yapıldığı öğrenildi.

ÖRGÜT LİDERİ YURTDIŞNDA

Öte yandan yurt dışında olan örgüt lideri A.Ü'yü yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpeheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kaynak:halktv.com.tr