İYİ Partili Yılmaz gençlerin beyin göçünü gözleri dolarak anlattı

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ın gençlerin beyin göçü etmesini anlatırken gözlerinin dolduğu görüldü.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, FOX TV’de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına konuk oldu. Yılmaz'ın ülkede ekonomik sıkıntılar sebebiyle gençlerin beyin göçü etmesini anlatırken gözleri dolduğu görüldü.

Ülkedeki liyakatin bunda önemli payı olduğunu belirten Yılmaz, gençleri suçlamadığını söyledi.

Prof. Dr. Bilge Yılmaz kimdir?

Prof. Dr. Bilge Yılmaz Wharton School’da finans profesörü olarak görev yapmaktadır ve Wharton Private Equity (Wharton Özel Sermaye) kürsüsüne sahiptir. Prof. Dr. Yılmaz, Wharton School Harris Family Alternatif Yatırımlar Programının kurucusu ve akademik direktörü olmasının yanı sıra, okulun özel sermaye, girişim sermayesi, serbest fon, şirket iflası, sorunlu varlık yatırımları, kurumsal yönetim, hissedar hakları ve altyapı finansmanı konularında eğitim ve araştırma faaliyetlerini yönetmektedir. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Fizik bölümlerinden mezun olduktan sonra, kariyerine 1991 yılında Ar-Ge mühendisi olarak başlayan Yılmaz, yüksek lisans ve doktora eğitimini Princeton Üniversitesi İktisat Bölümü'nde tamamlamıştır. 1997 yılında Wharton School’da akademik hayatına başlamış, Stanford Üniversitesi’nde finans doçentliği yaptıktan sonra 2009 yılında tekrar Wharton School’a dönmüştür. 2013 yılından beri finans profesörü olarak çalışmalarına devam etmektedir. Prof. Dr. Yılmaz’ın araştırma alanları kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik-iktisat üzerinedir. Son yıllarda kurumsal yönetim, kredi derecelendirme kuruluşları, serbest fonlar, özel sermaye, menkul kıymetler dizaynı, açığa satış kısıtlamaları, şirket iflası ve banka düzenlemeleri konusunda çeşitli makaleler yazmıştır. Yazdığı makaleler, iktisat alanında dünyanın en iyi üç akademik dergisi olan Econometrica, American Economic Review ve Journal of Political Economy gibi dergilerde yayımlanmıştır. Wharton School’un lisans ve MBA (İşletme Yüksek Lisansı) programlarının alternatif yatırımlara dair müfredatını düzenleyen Prof. Dr. Yılmaz, aynı zamanda okulun alternatif yatırımlar konusundaki üst düzey yönetici eğitimi programlarının da kurucusudur. Şirket birleşmesi, serbest fonlar, özel sermaye, hissedar hakları, şirket iflası, sorunlu varlıkların yatırımı ve Avrupa finans piyasaları üzerine halen dersler vermeye devam etmektedir. Wharton School haricinde bir serbest fon şirketinin varlık yönetiminde ve finansal teknoloji alanında start-up yatırımcısı olarak yer almıştır. Halen kurumsal finansman ve varlık yönetimi alanlarında uzmanlık sağlayan bir danışmanlık firmasının kurucu ortağıdır. Aynı zamanda Amerikan Merkez Bankası’na ve birçok finans kuruluşuna danışmanlık hizmeti sunmuştur. Ek olarak, çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği yapmaya devam etmektedir.