İYİ Parti'de kriz büyüyor! Ümit Özdağ'la ilgili bomba iddia

İYİ Parti'de kriz büyüyor! Ümit Özdağ'la ilgili bomba iddia
31 Mart seçimleri yaklaşırken, partilere ilişkin de çeşitli iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.

Hürriyet’in AKP kulislerine yakın yazarı Abdülkadir Selvi, seçime hazırlanan partilerden İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’i seçimlerden sonra zor bir süreç beklediğini yazdı. Selvi, Akşener’in de bunun farkında olduğunu ileri sürdü.

İYİ Parti’de, bir ayağı Mersin’de diğer ayağı ise Parti Genel Merkezi’nde olan bir çifte kumpas olduğunu öne süren Selvi, Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusunu zamanında yapamamasıyla başlayan sürecin de bunun bir işareti olduğunu savundu.

Partisinin Genel Başkan Meral Akşener’e çelme taktığını ileri süren Selvi, yazısında bahsettiği kumpasın içerisinde Mersin İl Başkanı Servet Avcı ve partinin kurucularından Koray Aydın’ın bulunduğunu öne sürdü. Selvi’nin yazısındaki ilgili kısımlar şöyle:

“İYİ Parti’nin yerel seçimlerde en çok iddialı olduğu Mersin’de adaylık başvurusunda bulunulamaması partiyi zor durumda bıraktı. Meral Akşener’in “Mersin’de biz içeriden vurulduk” demesinin bir hikmeti var. Akşener, Mersin kumpasını çözmüş durumda. Ancak seçimler nedeniyle operasyon yapmıyor. Sadece İl Başkanı Servet Avcı görevden alındı. Partide, bir ayağı Mersin’de diğer ayağı ise İYİ Parti Genel Merkezi’nde olan çifte kumpas üzerinde duruluyor. İl Başkanı Servet Avcı’nın Mersin’deki ilişki ağı mercek altına alınmış durumda. İYİ Parti’ye yakın olan Yeniçağ gazetesinden Orhan Uğuroğlu ise 21 Şubat tarihli yazısında Akşener’e “İhanet dediğiniz Mersin skandalının tek sorumlusu Koray Aydın’dır” diye seslenmişti. Akşener’le birlikte MHP’den istifa ederek İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan Koray Aydın, Teşkilat Başkanlığı’nı yürütüyor.”

“ÜMİT ÖZDAĞ; ‘1 NİSAN’A KADAR BEN YOKUM’ DEMİŞ”

“İYİ Parti siyasi kaderinin en önemli seçimlerinden birine gidiyor. Hani Tayyip Bey “beka seçimi” diyor ya, bu söz asıl İYİ Parti için geçerli. Eğer İYİ Parti yerel seçimlerde büyük bir hüsran yaşarsa, parti birçok gelişmeye gebe demektir. Böylesine bir kader seçiminde İYİ Parti’yi kuran isimlerden biri olan Ümit Özdağ, “Ben 1 Nisan’a kadar yokum” demiş, Genel Başkan Yardımcılığı’nı askıya almış. Ordu’da İdris Naim Şahin’in İYİ Parti’den aday gösterilmesi durumunda Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa edeceğini yakın çevresiyle paylaşmıştı.

“PARTİSİ AKŞENER’E ÇELME TAKTI”

“Seçim gecesi sürprizinin İYİ Parti olacağı görünüyor. Partisi tarafından ayağına çelme takılan Meral Akşener’i seçimlerden sonra zorlu bir süreç bekliyor.”