İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray: Türkiye'de darbe olursa sorumlusu sizsiniz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Halk TV'de Fatih Ertürk ile Günün Raporu'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, açıklamalarına, büyük gündem oluşturan Sevda Noyan'ın skandal sözlerini ele alarak başladı. Çıray, Noyan'ın açıklamaları için, "Türkiye yıllardır var olan yasalarının yok zannedildiği yeni yasalar ile hukukun yerle bir edildiği bir süreçten geçiyor.  Türkiye'de adaletsizlik kurumsallaştırıldı. İktidarın adeta kılıcı haline geldi.  Hala kamuoyuna o sözleri sarfeden kadına ilişkin bir soruşturma açıldığına dair bir bilgi olmadı. Sevda Noyan hakkında bu akşama kadar herhangi bir soruşturma bilgisi verilmez ise ben kendi adıma suç duyurusunda bulunacağım. " ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın Sevda Noyan'a ilişkin yaptığı konuşmaları da ele alan Çıray, " Kendi ektikleri iklimin bedellerini ödemeye başladılar. Nefret dilinin getireceği yer burasıdır. Bu konuyu eleştirme hakkı en son olan insanlar Adalet ve Kalkınma Partisinin yıllardır süregelen nefret tohumlarını ekenlerdir.Covid-19 salgınında bile muhalefete olmayacak stratejiler ile saldırırsanız bunların bir neticeleri olacaktır. " dedi.

Covid-19 pandemisi ile mücadele ettiğimiz şu günlerde suni gündemler oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden İYİ Partili Aytun Çıray, erken seçim tartışmalarına ilişkinde konuştu. Çıray, erken seçim çalışmalarına ilişkin şöyle dedi; 

Erken seçim kararı için muhalefetin gücü yetmez. Doğrudan sayın Erdoğan'ın istemesi lazım ya da sayın Bahçeli'nin istemesi lazım. Ben böyle bir ihtimal görmüyorum. Türkiye'de şu anda ekonomik krizde Adalet ve Kalkınma Partisi bu krizi yönetemiyor. 

Türkiye'nin normalleşme aşamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısının ardından açıkladığı normalleşme aşamaları ile ilişkin açıklamalarda bulunan Çıray, iktidarın coronavirüs sürecini yanlış yönettiğini söyledi.

Açıklanan normalleşme aşamalarına tepki veren Çıray, "Şimdi bugün ne yapmak istiyorsunuz? Şimdi yapılmak istenen şey şudur. İngiltere'de başlangıçta sürü bağışıklığı kazanılsın istendi. Ne oldu? Olmadı ve geri adım attılar.Türkiye'de yapılmak istenen şey sürü bağışıklığı sisteminin kontrollü bir şekilde uygulanmaya çalışılmasıdır. Taramaları kuvvetlendirmezlerse ikinci bir atağın yaşanması çok yüksek." dedi.

Darbe söylemleri

Coronavirüs salgını döneminde 'darbe' söylemleri ile suni gündem yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Çıray, "Türkiye'de darbe olursa sorumlusu sizsiniz, Türkiye'yi siz yönetiyorsunuz" dedi. Çıray, sözlerine şöyle sonlandırdı.;Türkiye'de darbe olucaksa bu darbeyi başarabilecek bir tane silahlı güç var. O silahlı gücün başında da Sayın Milli Savunma Bakanı ile Sayın Genelkurmay Başkanı var. Bu lafları söylediğiniz zaman sizin muhattaplarınız onlardır. Sayın Milli Savunma Bakanının demokrasi konusunda en ufak bir kuşkusu olduğuna inanmıyorum. 

Gazeteci Nevşin Mengü de darbe tartışmalarına ilişkin İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın açıklamalarına benzer bir açıklama yapmıştı. 

Mengü, Twitter hesabından yaptığı açıklama şu ifadeleri kullanmıştı;

20 yıldır iktidardasınız, darbe tehlikesi varsa genelkurmay başkanını mı görevden alırsınız, savunma bakanını mı kovarsınız, önleminizi alın. İstiare yapıp gazeteci tutuklamak, vatandaşı habire tehdit etmek nedir 

whatsapp-image-2020-05-12-at-17-43-13.jpeg

Etiketler :