İstismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebekten korkutan haber

İstismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebekten korkutan haber
Tekirdağ’da cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebeğin yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, yaptığı açıklamada, "Durumunda iyileşme yok ve kötüye gidiyor. Doktorun söylediği, 'Bu şekilde giderse kaybedeceğiz.” ifadelerini kaydetti.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 24 gündür entübe bir şekilde tedavisi devam ediyor.

Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, bebeğin durumuyla ilgilenen doktorlardan her gün bilgi aldıklarını belirterek "Durumunda iyileşme yok ve kötüye gidiyor. Doktorun söylediği, 'Bu şekilde giderse kaybedeceğiz.' Ümidimiz sadece Allah'tan." açıklamasında bulundu.

Akyüz, her gün babasının da Sıla Y. bebeği gördüğünü aktardı ve "Güzel bir haber alma umuduyla geliyoruz. Haber aldıktan sonra dönerken ayaklarım bile tutmuyor. Yürüyecek dermanın kalmıyor. O kadar kötüyüz. Allah yardımcımız olsun. Tek isteğimiz bebeğin bir an önce sağlığına kavuşması" ifadelerini kullandı. 24 gün boyunca hiç kimseyle görüşmediklerini ileten Akyüz, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını beklediklerini ifade etti.

gozalti.webp

NE OLMUŞTU?

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde anne B.Y, 8 Eylül günü 2 yaşındaki Sıla bebeği, uyanmadığını belirterek Malkara Devlet Hastanesi’ne götürmüş ve muayenenin ardından bebek beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Sıla bebek, bir beyin ameliyatı geçirmiş ve entübe edilerek yoğun bakıma alınmıştı. Açılan soruşturma kapsamında 25 yaşındaki anne B.Y., B.Y'nin birlikte yaşadığı 57 yaşındaki S.Ö., 32 yaşındaki komşuları K.A. ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınmış, şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alınmıştı. Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoğun bakımda tedavisi süren 2 yaşındaki bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunun adli tıp raporuyla belirlendiğini açıklamıştı.

Kaynak:Odatv