İstismara ‘iftira’ diyen müdür protesto edildi

İstismara ‘iftira’ diyen müdür protesto edildi
Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in çocuğunu 6 yaşındayken "evlendirilmesine" ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle tepki çeken Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, veliler ve mezunlar tarafından protesto edildi.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi (CAL) Okul Aile Birliği ve Veli-Der’in de katılım gösterdiği protestoda yurttaşlar “Mağdurdan değil failden taraf olan sözde eğitimci bu kişi okul müdürlüğü yapamaz” diyerek tepki gösterdi.
Veliler, okul önündeki basın açıklamasının ardından gittikleri İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, üzerinde "CAL'da liyakat ve huzur" yazan siyah çelenk bıraktı.

'Laik eğitim istiyoruz'

Basın açıklamasından önce söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Nedime Ebru Turan, Cafer Koçyiğit’in çocukların değil, istismarcıların yanında olduğunu öne sürerek şunları söyledi:
“Müdür Koçyiğit, çocukların yanında değil, istismarcıların yanında yer aldı. Tepki gösteren velileri ‘imansız’ olarak niteledi. Okulun bu güvensiz ortamdan kurtulmasını istiyoruz. Çocuklarımız için endişeliyiz. Koçyiğit hakkında açılan soruşturma ivedilikle tamamlanmalı. Bu gerilimli ve güvensiz ortamdan kurtulmak istiyoruz. Kutsalları amaç ve araç edinmeyen bir yönetimi hak ediyoruz. Çağdaş, laik ve bilimsel değerler doğrultusunda bir eğitim istiyoruz.”

protesto1.jpg

Ne olmuştu?


İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in çocuğunu 6 yaşındayken ‘evlendirmesi’ skandalıyla ilgili haberleri Kuran'dan bir ayetle hedef almıştı. Cafer Koçyiğit, "Bu ayet iman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!!!" diye yazmıştı.

Kaynak:ANKA

Etiketler :