İstismar komisyonunun başına şeriatçı atanmış

İstismar komisyonunun başına şeriatçı atanmış
Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki çocuğunu evlendirmesi ve yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması skandalının yankıları sürüyor. Bu ve buna benzer olayların araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Ancak komisyonun başkanlığına seçilen AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun “Şeriat bizim hukukumuzdur" sözlerini sarf ettiği ortaya çıktı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, kurulan komisyonun başkanvekilliğine AKP Bolu Milletvekili Arzu Aydın, sözcülüğe AKP Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, kâtip üyeliğine MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk seçildi.

Cengiz Aydoğdu’nun iki sene önce Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında sarfettiği “Şeriat kelimesinden korkarız, hayır, öyle değildir, şeriat bizim hukukumuzdur” sözleri tutanaklarda yer almıştı.

Cumhuriyet'ten Şevval Aydoğan'ın haberine göre kurulan komisyonun üyelerinden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Bu durum bir zihniyetin de yansıması" derken TİP Milletvekili Sera Kadıgil, “6 yaşındaki çocuğunun sistematik bir şekilde istismar edildiği yer alenen şeriatcı bir tarikat. Bu tarikatın şeyhi eliyle yaşanılıyor bunlar. Meclis, “Şeriat bizim hukukumuzdur” diyen bir erkek atıyor. Bu durumda medeni kanundaki evlenme yaşı olan 17-18’i mi yoksa şeriata göre uygun olan buluğa ermeyi mi uygun görüyor? ‘Kapatın dükkânı gidin’ dedirten bir durum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr