İstiklal Caddesi'nde anma

İstiklal Caddesi, 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından Türk bayraklarıyla donatıldı. Terör kurbanları, saldırının gerçekleştiği zemine karanfiller bırakılarak anılıyor.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler, olayın yaşandığı alana karanfiller bırakılarak anılıyor.

karanfil.jpg

Dün akşam saatlerinde 6 kişinin yaşamını yitirmesine, 81 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırının ardından İstiklal Caddesi, Beyoğlu Belediyesi tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı.

karanfil1.jpgSaldırının yaşandığı alana, zemini kırmızı bir platform kuruldu.

karanfil3.jpg

Etrafına kırmızı şeritler çekilen platforma, çok sayıda yerli ve yabancı turist ile vatandaşlar karanfiller bırakarak, hayatını kaybedenleri anıyor.

12-1.jpg

Polis ekipleri de caddeye giriş ve çıkışların kontrollü yapılmasını sağlarken, büyük çantalar ile valizler aranıyor.

5-001.jpg

Bu arada, saldırının gerçekleştiği yerdeki saksı ve bankların kaldırıldığı, patlamadan etkilenen iş yerlerinde temizlik yapıldığı, camları kırılan dükkanların kepenklerinin kapalı olduğu, bazı esnafın da rutin işlerini sürdürdüğü görüldü.

patlama23.jpg

Çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu da olayla ilgili gelişmeleri takip etmek için İstiklal Caddesi'nde bekliyor.

chp.jpg

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Milletvekilli Ali Şeker de saldırının yaşandığı yere gelerek platforma karanfil bıraktı.

pa.jpgEngin Altay ayrıca Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren yaralıları ziyaret etti. Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Altay, hain ve alçak terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle andığını, yaralılara acil şifalar dilediğini söyledi.

Kaynak:AA

Etiketler :