İşten çıkarılan Valfsan işçileri: Temsilci&Patron işbirliği var

İstanbul Tuzla’daki Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi’nde beyaz eşya yan sanayi ürünleri üreten Valfsan adlı bir firmada çalışan 10 işçi, “eleman fazlalığı” gerekçesiyle 11 Ekim’de işten çıkarıldı. 23 Ekim’de fabrikanın girişinde eylem başlattılar

İstanbul Tuzla’daki Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi’nde beyaz eşya yan sanayi ürünleri üreten Valfsan adlı bir firmada çalışan 10 işçi, “eleman fazlalığı” gerekçesiyle 11 Ekim’de işten çıkarıldı. Üyesi oldukları Birleşik Metal-İşçileri Sendikası yöneticileri aracılığıyla işverenle yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine işçiler, 23 Ekim’de fabrikanın girişinde eylem başlattı.

Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye 10 işçinin mücadelesi 31 gündür sürüyor. İşçiler, işlerine geri dönmeyi, olası bir işçi kıyımının önüne geçilmesini ve işyeri temsilcilerinin görevden alınıp yeniden adil bir seçim yapılmasını talep ediyor.

Direnişteki işçilerin çağrısıyla  Twitter’da #ValfsanİşçileriDireniyor etiketiyle sosyal medya eylemi gerçekleştirildi. Etiket, dünyada en çok konuşulan gündemler (TT) arasına girdi.

Halktvcomtr'ye özel açıklama yapan işçiler; işten çıkarılma süreçlerini ve sonrasında gelişen süreci ayrıntılarıyla anlattı.

Etiketler :