İşte yılın haberini patlatan gazeteci. Ortaya çıkarmasa bebeklerin öldürüldüğünü kimse bilmeyecekti

İşte yılın haberini patlatan gazeteci. Ortaya çıkarmasa bebeklerin öldürüldüğünü kimse bilmeyecekti
Dünyanın konuştuğu "Para için öldürülen bebekler" haberini ortaya çıkartan gazeteci Emrullah Erdinç medya dünyası kadar vatandaşlar arasında da konuşuluyor.

Haber: Orhan CAN - Müslim SARIYAR

Emrullah Erdinç'in bu korkunç olayı, savcıyı bile ölümle tehdit eden çeteyi korkmadan ortaya çıkarması Yılın Haberi ve Habercisi ödülünü de şimdiden hak ediyor...

Yaklaşık 6 ay önce yaptığı bir haberin fikri takibini bırakmayan Emrullah Erdinç, ilk olaydan 6 ay sonra 10 Ekim günü Türkiye'yi sarsacak haber açıklamasını yaptı.

Kendi youtube kanalında olayı açıklayan gazeteci Emrullah Erdinç'in açıklamayarı vatandaşların kanını dondururken Yenidoğan Bebek Çetesinin neler yaptığını da gün yüzüne çıkarttı.

Emrullah Erdinç'in youtube kanalında çektiği videoyı izleyen diğer haberciler ise sözü edilen hastanelerin kapısana koştu ve haberi kendi haberleriymiş gibi topluma sunmaya başladılar.

Gazeteci Erdinç'in bu haberini bazı gazeteciler alıntılayarak kaynak göstermeden haberleştirip sosyal medya hesaplarından kendileri yapmış gibi paylaşsalarda emeğe ve haberi ilk patlatana saygı duyulması gerek diye bir ahlaki kural da vardı.

Çoğu haberci Emrullah'ın adını bile anmadan sanki haberi kendi ortaya çıkarmış gibi olayı anlattılar, vahim durumu haberleştirdiler.

Evet, Türkiye son 1 haftadır bebek katillerini konuşuyor. Mayıs ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 47 şüpheli gözaltına alındı. Sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 22'si tutuklandı.

FİKRİ TAKİP TÜRKİYE GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ

6 ay önce yapılan operasyon gazete, tv ve internet haberlerinde geniş yer aldı. Ancak sadece ajans haberlerine bağlı olan gazeteciler kısa sürede bu haberi unuttu. Bir kişi var dı unutmayan. Gazeteci Emrullah Erdinç. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği bir raporun dosyaya konduğunu öğrenen Gazeteci Erdinç, bu raporu ve yenidoğan bebek çetesini yaptığı youtube kanalında anlattı. Sonra da Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı'nın makamında tehdit edildiğini de ilk paylaşan ve yayınında yer veren gazeteci oldu.

EMRULLAH ERDİNÇ YAPTI UYUYAN GAZETECİLER ÜŞÜŞTÜ

Fikri takip sonucu Türkiye gündemini belirleyen ve verilecek gazetecilik ödüllerinin tamamını alabilecek bu haberi yapan Emrullah Erdinç'i, uyuyan gazeteciler, kaynak göstermeden kendileri yapmış gibi haberleştirdiler ama ortaya çıkan bağımsız gazeteciliğe gölge düşüremediler.

Erdinç'in kişisel kanalındaki haberlerini izleyen bazı "gazeteciler" gerek sosyal medya hesaplarından gerekse çalıştıkları TV ve gazeteler ile internet sitelerinde kendileri ön plana çıkartan sunumlar yaptılar...
Ama güneşi balçıkla sıvayamadılar...

Ne yaparlarsa yapsınlar bu haberi ilk patlatan gazeteci Emrullah Erdinç oldu...

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi