İstanbullular dikkat! Bu ilçelere artık ücretle girilecek!

Evet, İstanbul'un Tarihi Yarımada ve Kadıköy ilçelerine girişler yakında ücretli olacak. Bu uygulama, İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUP) kapsamında hayata geçirilecek.

Bu uygulamanın amacı, trafiği, kirliliği ve yoğunluğu azaltmaktır. Tarihi Yarımada ve Kadıköy, İstanbul'un en yoğun nüfuslu ve turistik ilçeleri arasında yer almaktadır. Bu ilçelere girişlerde ücret alınması, bu bölgelere ulaşımı azaltacağı ve daha az aracın bu bölgelerde dolaşmasıyla birlikte trafik, kirlilik ve yoğunluk azalacağı düşünülmektedir.

Ulaşım Planı kapsamında projelerin hayata geçmesiyle 'zirve saatte' toplam otomobil sayısının, kilometrede 2030 yılında yüzde 10.1 ve 2040 yılında ise yüzde 12.8 azalma sağlayacağı tahmin ediliyor.

SKUP kapsamında mahallelerdeki ücretli otoparkları kullanacak İstanbullular, kendi mahallelerinde park yaptıklarında ise düşük ücret ödeyecek. Bu uygulamayla, mahalle içi trafiği azaltmak ve park sorununu çözmek amaçlanmaktadır.

Bu uygulamanın İstanbullular tarafından nasıl karşılanacağı henüz belli değil. Ancak, uygulamanın trafik, kirlilik ve yoğunluğu azaltmaya yardımcı olması bekleniyor.