İstanbul'daki fırtına yüzünden pilot ecel terleri döktü

İstanbul'daki fırtına yüzünden pilot ecel terleri döktü
İstanbul'a yağmur ve fırtına nedeniyle inemeyen uçakta pilot ecel terleri döktü: Çok fena sallanıyoruz

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur ve şiddetli rüzgar, hava trafiğinde büyük zorluklara neden oldu. İstanbul Hava Sahası'nda türbülans ve şiddetli rüzgar nedeniyle uçaklar iniş yaparken zor anlar yaşadı. Bir pilotun yaşadığı sıkıntılı anlar, hava trafik kontrol kulesiyle yaptığı konuşmada kayıtlara geçti.

Pilotun Zorlu Anları

Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmak üzere alçalan bir uçağın pilotu, hava koşullarının kötüleşmesi nedeniyle havada tur atmak zorunda kaldı. Pilot, hava trafik kontrol kulesine "Fena bir türbülans var, sağa doğru dönüyoruz" dedi. Kule görevlisinin bir süre sağda beklemesini istemesi üzerine pilot, "Efendim şu an hava çok sallıyor" diyerek türbülansa yakalanmamak için havada tur atmaya devam etti.

yamu.jpg

Alternatif Havalimanlarına İnişler

Havada tur atan ve yakıt kritiğine giren bazı uçaklar, İzmir başta olmak üzere çevre havalimanlarına yönlendirildi. Bu önlem, uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla alındı.

yamu1.jpg

İstanbul'da Hava Durumu

Şiddetli rüzgar ve sağanak yağışın yanı sıra, İstanbul semalarında şimşekler de etkili oldu. Mevsim normallerinin üzerinde sıcak hava ve yüksek nemle bunalan İstanbullular, akşam saatlerinde serinleyen hava ile rahatladı. Kentin birçok bölgesinde gök gürültülü sağanak ve kısa süreli dolu yağışı yaşandı. Anadolu Yakası'nda Kavacık, Kadıköy, Maltepe, Kartal, Pendik ve Ümraniye'de yağışlar etkisini gösterdi.

Bu olay, İstanbul'da hava koşullarının hava trafiğini nasıl etkileyebileceğini ve pilotların karşılaştığı zorlukları gözler önüne serdi. Uçakların alternatif havalimanlarına yönlendirilmesi ve pilotların yaşadığı sıkıntılı anlar, hava koşullarının ciddiyetini bir kez daha hatırlattı.