İstanbul'da müsilaj artarak devam ediyor

İstanbul'da müsilaj artarak devam ediyor
Marmara Denizi'nde görülmeye başlayan ve gittikçe yayılan müsilaj tehlikesi devam ediyor. Havadan çekilen görüntülerde deniz salyasının Suadiye sahilini kapladığı görüldü.

İstanbul’da sahil şeritlerinde zaman zaman yoğunlaşan deniz salyası istilasındaki son durum havadan görüntülendi. Suadiye Sahili'nde çekilen görüntülerde tekneler, salya kaplı denizde ilerlerken ilginç görüntüler oluşturdular. Görüntülerde İstanbul Kürek Spor Kulübü sporcularının müsilaja rağmen antrenman yaptıkları görülüyor.

aw355438-02.jpg

Marmara Denizinde görülen deniz salyası İstanbul sahillerini de kimi zaman aşırı yoğun bir şekilde gözükmeye devam ediyor. İstanbul Anadolu Yakası Suadiye Sahili'nde havadan çekilen görüntülerde denizin büyük bir bölümünün salya ile kaplandığı görülüyor. Yüzeyi salya ile kaplı iskelenden ayrılan bot ve tekneler havadan görüntüleri ile felaketin boyutunu gözler önüne seriyor.

aw355438-17.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ekipleri ise sahil kenarına getirdikleri araçları ile deniz yüzeyindeki salyayı temizlemeye çalışıyor. Sahilde yürüyen vatandaşlar ise gördükleri manzara karşısında şok oluyorlar. Bazı noktalarda tamamen salya ile kapanan sahilde denizi 200 metre kadar deniz gözükmüyor.

aw355438-03.jpg

İHA

 

Etiketler :