Müsilaja rağmen denize girdiler: Çünkü gidecek yerimiz yok

Kocaeli Darıca'da vatandaşlar hava sıcaklığının artmasıyla birlikte müsilaja rağmen denize girdiler. Abdülkerim Koç isimli bir vatandaş, "Yüzüyoruz, gidecek yerimiz yok. Darıca sahili yasaklandı, sadece Bayramoğlu plajımız kaldı" dedi.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde geçen hafta müsilaj nedeniyle denize girme yasağı gelmişti. Vatandaş, hava sıcaklarının artmasıyla birlikte müsilaja rağmen denize girerek yüzdü.

İzmit Körfezi'nde etkili olan müsilajla ilgili mücadele sürerken, tüm temizlik çalışmalarına rağmen müsilaj yeniden ortaya çıkıyor. Darıca ilçesi Bayramoğlu Plajı'nda deniz yüzeyi belirli aralıklarla müsilajla kaplandı.

Hava sıcaklığı 29 dereceye ulaşınca sıcaktan bunalan vatandaşlar kendilerini sahile attı. Müsilaj kaplı denize girenler denizde yüzdü. Müsilaj parçalarından rahatsız olan bazı vatandaşlar ise elleriyle uzaklaştırıp yüzmeye devam etti.  

daricada-musilaja-ragmen-denize-girdiler-1414-dhaphoto5.jpg

Gidecek yerleri olmadıkları için mecburen müsilaj olan bölgede denize girdiklerini söyleyen Abdülkerim Koç, "Yüzüyoruz, gidecek yerimiz yok. Darıca sahili yasaklandı, sadece Bayramoğlu plajımız kaldı. Sabah saatlerinde çok güzeldi deniz tertemizdi. Rüzgardan sonra bir anda deniz yüzeyinde oluştu. Ne yapalım gidecek yerimiz yok. Mecburen burada yüzmek zorunda kalıyoruz. Ellerimizle dağıtıp üzerimize yapışmasını önlemeye çalışıyoruz. Yapışkan madde biz uzak durmaya çalışıyoruz” dedi.  

daricada-musilaja-ragmen-denize-girdiler-1414-dhaphoto2.jpg

Sevim Soylu ise, "Denizin içi çok pis ve kötü. Böyle olacağını tahmin etmedik. Çocuğun sırtı simsiyah olmuş. Arada sırada buraya geliyoruz. Daha önce böyle bir olayla karşılaşmamıştık. İlk defa böyle bir denizde yüzüyoruz" diye konuştu.

 

Etiketler :