Valilikten metroya 25 Kasım engeli: İki istasyon çalışmayacak

Valilikten metroya 25 Kasım engeli: İki istasyon çalışmayacak
İstanbul Valiliği, kaymakamlığın 25 Kasım eylemlerine getirdiği yasak sonrası iki metro istasyonunun saat 15.00'ten sonra çalışmayacağını duyurdu. Eylem öncesi polis ekipleri Gezi Parkı'nda koordinasyon toplantısı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Valiliği'nin kararıyla 15.00'ten sonra M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş füniküler hattının işletmeye kapalı olacağını duyurdu. İstanbul Valiliği'nin bu kararı Beyoğlu Kaymakamlığı'nın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Taksim'de yapılacak eylemin yasaklanması kararının ardından geldi.

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“İstanbul Valiliği kararı gereği saat 15.00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Şişhane ve Taksim istasyonlarımızda araçlarımız durmayacaktır.”

Polis ekiplerinden toplantı

İstanbul Taksim’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bu akşam yapılması planlanan eylem öncesi polis ekipleri Gezi Parkı'nda koordinasyon toplantısı yaptı. 2 polis grubunun da Taksim Meydanı'ndan İstiklal Caddesi yönüne doğru ilerlemesi cep telefonu kamerasına yansıdı.

Eylem öncesi Taksim Meydan'a ve Sıraselviler Caddesi'ne polis barikatları kurulurken, Gezi Parkı'nda polisler koordinasyon toplantısı yaptı. O sırada iki grup polis İstiklal Caddesi'ne doğru ilerledi. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve bu noktalara bağlanan tüm sokak ve caddeler polis bariyerleri ile kapatıldı.

Polis: Akşama LGBTİ+ toplantısı var

T24'ün haberine göre, bir vatandaş, polise İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda polis bariyerlerinin neden kurulduğunu sorduğunu belirtti. Vatandaş, polisin bu soruya "Akşama LGBTİ+ toplantısı var" dediğini öne sürdü. Polisin "Taksim esnafına da LGBTİ+ nedeniyle kapatıldı" denildiği bilgisi verildi.

Kaymakamlık İstanbul'u yasaklamıştı

Türkiye’nin dört bir yanında 25 Kasım’da kadınlar eşit, özgür, şiddetsiz bir dünya için kadına yönelik şiddete karşı sokakta olacaklarını duyurmuştu. Kadınların şiddete karşı çağrı yaptığı Taksim'deki 25 Kasım eylemlerine Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasak kararı getirilmişti.

Etiketler :