İstanbul’da HDP binasına saldırı: Hepiniz vatan hainsiniz, hepinizi öldüreceğiz, buraları kapatacaksınız

HDP Bahçelievler binasına giren saldırgan ‘Hepiniz vatan hainsiniz, hepinizi öldüreceğiz, buraları kapatacaksınız’ diye bağırdı. Bir partilinin boğazına silah dayayan saldırgan, diğer partililere de silah doğrulttu.

İstanbul’da HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’na öğlen saatlerinde gelen saldırgan 'üye olacağım' diyerek binaya girdi. Saldırgan, partililerin çay ikramı yaptığı sırada saldırıda bulundu.

Saldırgan, ikram edilen çayı partiliye fırlatıp boğazına bıçak dayadı. Bu sırada silahını da diğer partililere doğrulttu. "Hepiniz vatan hainsiniz, hepinizi öldüreceğiz, buraları kapatacaksınız" diye bağırdı.

Elindeki silah tutukluk yapan saldırgana, diğer silahını çıkartmaya çalıştığı sırada partililer müdahale etti. Elindeki bıçağı yere düşüren saldırgana partililer kürsüyle vurdu. Boğuşma sırasında bir kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan kaçmayı başardı.

 

 

Partililerin kovalaması sonrası başka bir dükkana kaçan saldırgan etkisiz hale getirilerek yakalandı. Polis, olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra gelerek inceleme yaptı.

whatsapp-image-2021-12-28-at-15-40-18.jpeg

HDP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Kuzu, olayın ardından yaptığı açıklamada saldırı hakkında şunları söyledi:

“Bir şahıs geliyor, ‘Üye olacağım’ diyor. 'Yönetici arkadaşlar yok' diyorlar. Dışarı çıkıyor, geliyor. Çay veriyorlar. O sırada genç arkadaşlardan birine bıçak çekiyor. Üzerinde iki silah var. Onları çıkarıyor. Arbede yaşanıyor. Dışarıdaki esnaf ve insanlar üzerine hücum edince yakalanıyor. Sonra gelip polis alıp götürüyor. İlçede genç arkadaş bıçaktan dolayı hafif yaralandı.”

Kuzu, saldırganın Kocasinan Karakolu’na götürüldüğünü ve suç duyurusunda bulacaklarını söyledi.

whatsapp-image-2021-12-28-at-15-18-46.jpeg

Saldırı sırasında kullanılan bıçak

Ferhat Encü: Faciadan dönüldü

Olayın duyulmasıyla birlikte HDP il, ilçe yöneticileri Bahçelievler’e doğru harekete geçti. Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'a konuyla ilgili açıklamada bulunan HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, “Açıkçası faciadan dönüldü diyebilirim. Silahın ateşlenmemesi büyük bir mucize. Silah ateş alsaydı bunları konuşmazdık. İzmir il binamızdaki saldırıda öldürülen Deniz Poyraz davasının bir gün öncesi böyle bir saldırının yapılması bizim için manidardır. Partimize dönük bu tür silahlı saldırılar, bir kişinin milliyetçi duygularıyla yaptığı saldırılar olarak gösterilmek isteniyor. Biz böyle düşünmüyoruz. Bu saldırılar, planlı ve bilinçli saldırılardır” dedi.

deniz-poyraz.jpg

Yarın HDP İzmir il binasına saldırının mahkemesi var

HDP İzmir il binasına 17 Haziran’da Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda HDP’li Deniz Poyraz yaşamını yitirmişti. Davanın duruşması yarın İzmir Bayraklı Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Davada sanık Onur Gencer ilk defa mahkemeye çıkarılacak ve ifadesi alınacak.