İstanbul'da Hava Sıcaklığı 'Sıfır'a Düşüyor! Bu 2 Tarihe Dikkat, 8 İle Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı Var

İstanbul'da Hava Sıcaklığı 'Sıfır'a Düşüyor! Bu 2 Tarihe Dikkat, 8 İle Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı Var
Soğuk hava İstanbul'da etkisini gösterdi, Doğu bölgeleri metrelerce kar altında. Megakent İstanbul'a 0 derece uyarısı yapıldı. İki tarihte hava sıcaklığı 0 dereceye düşecek.

İzlanda üzerinden gelen soğuk hava dalgası etkisini gösteriyor. Bu soğuk hava beraberinde kar yağışını da getirecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul'da cuma ve cumartesi günleri sıcakların 0 dereceye düşeceğini ve hafif kar yağışı beklendiği bildirildi. MGM tarafından bugün için 8 ile kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.

12-ocak.jpg

BUGÜN HAVA NASIL?

Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen "Bugün İstanbulda yağmur var. Avrupa yakasının batı kesimleri karla karışık yağmur karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı sıcaklık 5 C. Rüzgar Poyrazdan yer yer fırtına hızında esecek. Akşama yağış kalmıyor. Yarın yağış yok. Cuma akşamı ve cumartesi hafif Kar yağışlı.

Bugün ülkede genelde karla karışık yağmur var. Doğu Akdeniz Antalya Anep Urfa da kuvvetli yağmur. Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Bolu ve Düzce'nin yüksekleri, Rize, Artvin'de KAR yağışı var.
Rüzgar Marmara’da kuzey yer yer fırtına hızında esecek" dedi.

13-ocak.jpg

Cuma ve cumartesi ise havanın hafif kar yağışlı, diğer günlerde parçalı bulutlu olması öngörülüyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak, hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

8 İL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Etiketler :