İstanbul'da Hastane Saldırısında 24 Tutuklama

İstanbul'da Hastane Saldırısında 24 Tutuklama
İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde, hastanenin acil servisine silahlı saldırı gerçekleştiren şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 29 kişi kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şahısların 24'ü tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Bahçelievler’de hastanenin acil servisine silahlı saldırı gerçekleştiren şüpheli şahıslara operasyon düzenlendi. Aralarında husumet bulunan 'atız-casper' isimli 2 farklı organize suç örgütüne ilişkin düzenlenen operasyonda 29 şüpheli şahıs kıskıvrak yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken 24 şahıs tutuklandı, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

saldiri-2.webp

NE OLMUŞTU?

Bahçelievler’de 31 Ağustos günü Mahmut Bey Caddesi'nde kaldırımda yürüyen 3 kişiye silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sırasında E.K. isimli bir kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ise yaralandı. Saldırının ardından Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralının yakınlarına, hastanede yeniden bir saldırı yapıldı. Biri polis, biri jandarma olmak üzere 5 kişi yaralanırken polis ekipleri saldırılar hakkında geniş çaplı bir inceleme başlattı.

Silahlı saldırıların birbiriyle husumetli 'atız-casper' isimli 2 farklı organize suç örgütü arasında meydana geldiğini belirleyen polis ekipleri, şüpheli şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

saldiri-3.webp

Operasyonun detaylarını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "27 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde birbirleriyle husumetli olan iki organize suç örgütü arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişinin yaralandığı, 30 Ağustos 2024 tarihinde Bahçelievler ilçesinde gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda ise örgüt üyesi E.K. isimli kişinin öldürüldüğü ve 1 kişinin yaralandığı, 30 Ağustos 2024 tarihinde Bahçelievler ilçesi Devlet Hastanesi önünde husumetli olduğu gruba karşı gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda orada bulunan bir polis memuru, bir jandarma personeli, bir özel güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 5 kişinin yaralandığı eylemlere karıştıkları ve eylem hazırlığında oldukları tespit edilen organize suç örgütü üyelerine karşı, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İstanbul genelinde faaliyet gösteren 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik 'KUYU-23' operasyonu düzenlendi.” ifadelerini kaydetti.

Yerlikaya, söz konusu operasyonda, 2 Ak-47 uzun namlulu silah, 9 ruhsatsız tabanca, 3 çalıntı motosiklet, bir eylemde kullanılan otomobil, bir çalıntı otomobil, 4 kar maskesi, 2 çelik yelek ve çok sayıda fişeğin ele geçirildiğini aktardı.

Kaynak:DHA