İstanbul’da duvarları Çürümüş Harabe Evlere Binlerce Lira Kira İsteniyor

İstanbul’da duvarları Çürümüş Harabe Evlere Binlerce Lira Kira İsteniyor
Kira sorunu bitmiyor. İstanbul’da duvarı çürümüş, ışık girmeyen harabe evlere binlerce lira kira isteniyor. Halk TV’ye konuşan bir vatandaş durumun vahametini kendisi anlatıyor: “Depoda kalıyorum, ev bulamıyorum. Herkes 15 bin lira diyor. Ne olacak böyle?”

Konut krizi, özellikle de İstanbul’da bir insani krize dönüşmek üzere. Ortalama kira bedeli 13 bin 300 liraya yaklaştı. Yani asgari ücretin üzerinde.

Konut fiyatları son 3 yılda tam 5,4 kat arttı. İstanbul Planlama Ajansı verilerine göre 2018-2022 yıllarında 2 milyon 182 bin kişi İstanbul'dan başka şehirlere göç etti. Göç eden her 5 kişiden 1'inin göç etme nedeni daha iyi konuta kavuşmak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son grup toplantısında vatandaşın sorumluluğu olduğunu söyledi, gerektiğinde kiralama yapmayarak dengesiz fiyatlanmaların önüne geçilebileceğini belirtti:

whatsapp-image-2023-10-12-at-19-25-43.jpeg

“Milletimden bu fırsatçılara hak ettikleri cevabı gerektiğinde malını satın almayarak, gerektiğinde hizmetini başka yerlerden temine yönelerek ama her seferinde mutlaka yapılan ahlaksızlığı ifşa ederek vermesini istiyorum. Otomobilden konuta kiradan gıdaya pek çok alanda yaşanan dengesiz fiyatlamaların önüne ancak bu şekilde geçebiliriz.”

DUVARI ÇÜRÜMÜŞ, TUVALETİ OLMAYAN EV 6 BİN LİRA

İstanbul’da kira fiyatları her geçen gün artarken en düşük evler 5-6 bin liradan alıcı buluyor. Bağcılar, Küçükçekmece, Bayrampaşa gibi ilçelerde 5-6 bin liraya kiralanan evlerin duvarları çürümüş, sıvaları dökülmüş durumda.

Bağcılar İnönü Mahallesi’nde bekara ve yabancıya uygun diyerek ilana çıkılmış bir evin tuvaleti dahi yok. Duvarları küften simsiyah olmuş durumda ve bu şekilde ilana fotoğrafları konulmuş.

IŞIK GİRMEYEN EVİN KİRASI 5 BİN LİRA

Büyükçekmece’de parkesi olmayan başka bir daire 4 bin 750 liradan, ışık girmeyen, kaloriferi dahi olmayan ev 5 bin liradan kiracı bekliyor.

whatsapp-image-2023-10-12-at-19-25-44-1.jpeg

Küçükçekmece’de bir başka ev 5 bin liradan ilana çıkarılmış. Görüntülerde görüldüğü üzere eve ışık dahi girmiyor. Yine aynı şekilde sıvaları dökülmüş, duvarları çürümüş durumda.

Bu fiyata kiracı aranan evlerin çoğunda tesisat dahi yok. Tuvaletler alaturka ve mutfakta tezgah dahi bulunmuyor.

“DEPODA KALIYORUM, EV BULAMIYORUM”

Halk TV’ye konuşan bir vatandaş, kiralardan dolayı dışarıda kaldığını söyledi ve “Depoda eşyalarım, ev bulamıyorum. Herkes 15 bin lira diyor. Ne olacak böyle?” dedi.

whatsapp-image-2023-10-12-at-19-25-43-1.jpeg

Bir başka vatandaş ise emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu ama kiraların 10 bin, 11 bin olduğunu söyledi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :