İstanbul'da bir daireden tanksavar, kalaşnikof, el bombası çıktı

Polisin İstanbul’da operasyon düzenlediği bir evde, lav silahı, Kalaşnikof marka tüfekler, suikast silahı ve el bombaları ele geçirildi. Operasyonda, haklarında çok sayıda suç kaydı bulunan 7 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütü üyelerine yönelik olarak 27 Ekim’de Gaziosmanpaşa’daki İbrahim Hayırlıoğlu Caddesi'nde bulunan bir adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, M.A.B., Y.E.O., Ş.B., D.A., B.K., M.A. ve N.U. isimli 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, ‘kasten yaralama’, 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet', ‘uyuşturucu ticareti’, ‘tehdit’, ‘yağma’, ‘motosiklet hırsızlığı’ suçlarından çok sayıda suç kaydının olduğu öğrenildi.

Tanksavar, kalaşnikof ve otomatik silahlar bulundu

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise mini bir cephanelik ele geçirildi. Baskın yapılan adreslerde, 1 adet askeri lav tipi tanksavar, 2 adet Uzi tipi otomatik silah, 2 adet AK-47 (Kalaşnikof) tipi uzun namlulu otomatik silah, bu silaha ait 6 adet şarjör, 3 adet savunma tipi atışa hazır vaziyette pimli el bombası, 4 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 440 adet çeşitli ebat ve markalarda mermi ele geçirilirken 43 gram da uyuşturucu bulundu.

Operasyon anları ve bulunan silahlar polis kameralarına yansıdı. Ele geçirilen suç unsurları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi. Yakalanan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından 30 Ekim’de adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken 6 şüpheli tutuklandı.

Kaynak:ANKA