İstanbul'da bayramdan sonrası yaz... Meteoroloji uzmanı tarih vererek duyurdu

İstanbul'da bayramdan sonrası yaz... Meteoroloji uzmanı tarih vererek duyurdu
Günlerdir rüzgarın etkisiyle hava sıcaklığının daha düşük hissedildiği İstanbul'da sıcaklıklar artıyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hafta başında sıcaklıkların artacağını açıkladı.

Sosyal medyada hava durumu ile ilgili tahminlerini paylaşan Meteoroloji uzmanı Prof. Drç Orhan Şen, bugünlerde rüzgarın da etkisiyle serin geçen İstanbul için sıcak havaların yakın olduğunu açıkladı. Şen, İstanbul'da sıcaklıkların artacağı tarihi de duyurdu.

Şen, "Bugün Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yağmurlu. Diğer bölgeler parçalı bulutlu ve açık. Marmara'da sis. İstanbul 21, İzmir 25, Antalya iç kesimleri sağanak yağışlı 24, Ankara 23 derece" dedi.

'HAFTA BAŞI 4-5 DERECE ARTACAK'

Şen, İstanbul'da sıcaklıkların artacağını belirterek, "Bugün Akdeniz'in iç kesimleri ile doğu ve Güneydoğu'da yağmur var. Diğer bölgeler açık ve az bulutlu. Rüzgar Marmara'nın doğusu ve kuzey Ege'de kuzeyden kuvvetli esiyor. Sıcaklıklar hafta sonu İstanbul'da 2-3 derece, hafta başı 4-5 derece, Ege ve Akdeniz'de hafta sonu 4-5 derece artacak" ifadelerini kullandı.