İstanbullular dikkat! Atkısız, eldivensiz, beresiz çıkmayın... Kar geliyor... İşte saati...

İstanbullular dikkat! Atkısız, eldivensiz, beresiz çıkmayın... Kar geliyor... İşte saati...
İstanbul'da hava buz kesti, günlerdir uzmanlardan ve Meteoroloji'den yağış açıklamaları peş peşe geliyor. Peki, İstanbul'da kar ne zaman yağacak. Meteoroloji, AKOM ve uzmanlardan kar bekleyenlere müjde geldi, karın yağacağı gün ve saat açıklandı.

İstanbul'da bugün ve yarın kar yağışı bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde karla karışık yağmur, yükseklerde hafif kar şeklinde olacağı belirtildi..

Prof. Dr. Orhan Şen ise bugün öğleden sonra karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı beklendiğini, yarın ise İstanbul'da hafif kar yağışı görüleceğini açıkladı. Meteoroloji’nin son verilerine göre de bugün saat 15.00 itibariyle İstanbul’da karla karışık yağmur bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), haftalık hava tahmini raporunu paylaştı.

AKOM'dan yapılan açıklamada, yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde karla karışık yağmur, yükseklerde hafif kar şeklinde; akşam saatlerinden itibaren ise hafif kar şeklinde olacağı ifade edildi.

11.jpg

Bugün kentte karla karışık yağmurlu ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiği aktarılırken, yarın ise parçalı bulutlu ve kar yağışlı bir havanın beklendiği tahmin edildi.

İstanbul'da sıcaklıklar Pazartesi gününe kadar 4 ila 6 derece aralığında seyredecek. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 15 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 16-25 Ocak tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği belirtildi.

GİZLİ BUZLANMA UYARISI

AKOM'dan ayrıca yollarda 'gizli buzlanma' olabilir uyarısı geldi. Gizli buzlanma nedeniyle Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarından gelecek uyarıların dikkate alınması, güzergâhlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılmasının önemli olduğu belirtildi.

PROF. DR. ŞEN TARİH VERDİ

Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde İstanbul'da Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı beklendiğini aktardı.

Son tahminlerini sosyal medya hesabından paylaşan Orhan Şen, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün Cuma Marmara ve İç Anadolu'nun doğusu, doğu Anadolu karla karışık yapmur ve kar yağışlı, Güneydoğu, Karadeniz bölgesi yağmurlu.
İstanbul'un Boğaz ve Anadolu Yakası öğleden sonra ve akşam karla karışık yağmurlu, rüzgar poyrazdan kuvvetli 6 C.

Trakya, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayına dikkat. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi var. Riskli bölgelerde kara yolu ulaşımı kontrollü sağlanmalı. Riskin yüksek olduğu eğimlerde kontrollü kar düşürülmelidir."

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? 7 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Ocak Cuma günü için son hava durumu raporunu yayınladı. 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken yağışların, Hatay, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur; Hakkari, Bitlis, Muş, Van, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak yağışlı, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Hatay, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur; Hakkari ve Bitlis çevreleri, Muş ve Van'ın güney ilçeleri ile Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

meteoroloji-den-yogun-kar-yagisi-ve-saganak-uyarisi.png

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ ve YOĞUN YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur; Hakkari ve Bitlis çevreleri, Muş ve Van'ın güney ilçeleri ile Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, su baskını, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI VE TURUNCU KODLA UYARI YAPILAN İLLER: Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van ve Şırnak.

meteoroloji-den-yogun-kar-yagisi-ve-saganak-uyarisi-1.png

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin batısında buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı, yükseklerinin (Toroslar Mevkii) karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin güney ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Muş ve Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Etiketler :