İstanbul Film Festivali'nden "LGBT Propagandası" İddiası ve Bakanlık Logosu Açıklaması!

İstanbul Film Festivali'nden "LGBT Propagandası" İddiası ve Bakanlık Logosu Açıklaması!
İstanbul Film Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın festival logosunun çekildiği iddialarına "Destek başvurumuz değerlendirme aşamasındayken bazı mecralarda bakanlık logosuna yer verildi. Ancak mevzuat gereği logonun değerlendirme süreci devam ederken kullanılmaması gerektiği için daha sonra ilgili yerlerde güncellemeler yapıldı" şeklinde yanıt verdi.

İstanbul Film Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın festivalden logosunu çektiği iddiasına “Destek başvurumuz değerlendirme aşamasındayken bazı mecralarda bakanlık logosuna yer verildi. Ancak mevzuat gereği logonun değerlendirme süreci devam ederken kullanılmaması gerektiği için daha sonra ilgili yerlerde güncellemeler yapıldı” sözleriyle yanıt verdi.

Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen İstanbul Film Festivali, 17 Nisan’daki açılışının ardından iktidara yakın medya kuruluşları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından ‘LGBTİ+ propagandası’ yaptığı iddiasıyla hedef gösterilmişti.

istanbul-film-festivali-1.webp

Tepkilerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın, festival destekçileri arasında yer alan logosunu çektiği iddia edilmişti.

Festivalden konuya ilişkin yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği alan festivallerimizde, logo görünürlüğünü desteğin kesinleşmesinin ardından sağlıyoruz. 43. İstanbul Film Festivali için destek başvurumuz değerlendirme aşamasındayken bazı mecralarda bakanlık logosuna yer verildi. Ancak mevzuat gereği logonun değerlendirme süreci devam ederken kullanılmaması gerektiği için daha sonra ilgili yerlerde güncellemeler yapıldı. Bakanlık desteğinin kesinleşmesinin ardından festival web sitesi, kataloğu ve diğer ilgili mecralarda logo görünürlüğü ayrıca sağlanacak.”