İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinden kadın cinayetlerine tepki yürüyüşü

İstanbul’un Edirnekapı ilçesinde 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in Semih Çelik tarafından vahşice öldürülmesi tüm ülkeyi derinden sarstı. Artan kadın cinayetlerine karşı ülkenin dört bir yanında öğrenci eylemleri devam ederken bir tepki de İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinden geldi.

İstanbul’da katil Semih Çelik, 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i vahşice katletmişti. Yaşananlar tüm ülkede infiale yol açarken Türkiye’nin dört bir yanında öğrenciler kadın cinayetlerine ve uygulanan cezasızlık politikasına karşı protesto eylemleri gerçekleştiriyor. İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri de bugün siyah giyinerek kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla yürüyüş gerçekleşti.

İstanbul’da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in yarım saat arayla katledilmesinin ardından üniversite ve lise öğrencileri kadın cinayetlerine tepki göstermiş ve ülke genelinde eylemler gerçekleştirmişti. İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri de siyah giyerek öldürülen 50 kadının fotoğrafıyla birlikte Çemberlitaş’a yürüdü. Vatandaşlar da, gerçekleştirilen protestoya alkışlarıyla destek verdi.

Kaynak:Cumhuriyet