'İstanbul, Çanakkale, Bursa, Balıkesir diken üstünde' diyen Ahmet Ercan'dan 'maç yorumları daha önemli' sitemi

'İstanbul, Çanakkale, Bursa, Balıkesir diken üstünde' diyen Ahmet Ercan'dan 'maç yorumları daha önemli' sitemi
Çanakkale'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul başta olmak üzere birçok ilde de hissedildi. Vatandaşlarda paniğe yol açan deprem sonrası uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da yaptığı açıklamaya yeterli ilgi gösterilmemesinden dert yandı.

Marmara bölgesi son zamanlarda birbiri ardına yaşanan depremlerle birlikte diken üzerinde yaşarken, uzman isimlerden yaşanan depremlere dair açıklamalar da peşi sıra geliyor.

Hemen her deprem sonrası uzman isimlerin görüşlerine başvuran televizyon kanalları, kimi zaman fikirlerine danıştıkları isimlere yeteri kadar zaman ayırmıyor.

Son olarak Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu konuda serzenişte bulundu. Çanakkale depremi sonrası pek çok televizyon kanalından arandığını ve deprem hakkında fikirlerinin alındığını söyleyen Ercan, ne yazık ki kendisine yeterli süre ayrılmadığını iddia etti.

Depremin maç yorumları kadar ilgi görmediğini söyleyen Ercan, kısıtlı süreler içerisinde vatandaşları bilgilendirmenin mümkün olamayacağını söyledi.

Ercan, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Bu ülkede 6-7 kanaldan gün boyu, her gün maç yorumu yapılıyor. Şimdi TV’ye çıktım 5 dakika ayrıldı. Ne yazık ki deprem bilimci olarak halkı bilgilendirici açıklama yapamıyoruz. Bunun neresi bilgi toplumu? Oysa, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Yalova, Balıkesir diken üstünde."