İstanbul Barosu'nda zorlu seçim: Öncekilere benzemeyecek

İstanbul Barosu'nda zorlu seçim: Öncekilere benzemeyecek
Türkiye’nin en büyük barosu olan İstanbul Barosu önümüzdeki haftalarda seçime gidecek. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu 2002'den beri baro başkanlığını kazanıyor. Bu yıl ise gruplar arası ittifaklar ve ayrılıklar nedeniyle grubun kazanması eskisi kadar kolay görünmüyor.

2021 yılında yapılan İstanbul Barosu seçimlerinde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Mehmet Durakoğlu 8 bin 503, Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Ata Yazıcıoğlu bin 687, Bağımsız Avukatlar Grubu'ndan İshak Şadi Çarsancaklı 956, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Kaptan Yılmaz bin 109, Avukat Hakları Grubu'ndan Gökhan Ahi 5 bin 994, Önce Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi'nden Hasan Kılıç 6 bin 107 ve Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu'ndan Sezin Uçar ise bin 674 oy aldı.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nda ayrılık

İstanbul Barosu 23 Ekim tarihinde yeniden seçime gidecek. Ancak geçen yılki oy tablosunda bir değişiklik yaşanacağa benziyor çünkü baro seçimlerinde gruplar arası ittifaklar ve ayrışmalar yaşandı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu geçtiğimiz aylarda baro başkanlığı için kendi aralarında ön seçime giderek avukat Filiz Saraç’ı aday olarak belirledi. Ancak bu grupta yer alan avukat Elif Görgülü bir ayrılık sürecine girdi ve Önce Avukat Grubu’nu kurarak baro başkanlığına aday oldu. Böylelikle geçen seçimlerde 8 bin 503 oy alan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu ikiye ayrılmış oldu.

3 grup birleşti

En önemli gelişme ise Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi'nden geldi. Özgürlükçü Demokrat Avukatlar (ÖDAV) ve Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG) Bir Aradayız adıyla yeni bir oluşumda bir araya geldi. Bir araya gelen bu grubun Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Hasan Kılıç’ı destekleyeceği öğrenildi. Hasan Kılıç geçen seçimlerde 6 bin 107 oy almıştı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu ile arasındaki oy farkı 2 bin 396’ydı. Ancak şimdi iki grubun daha desteğini alan Hasan Kılıç’ın oy farkını kapatarak öne geçmesi bekleniyor.

Kaynak:halktv.com.tr