Isparta'daki elektrik kesintileri için rekor ceza

Isparta'daki elektrik kesintileri için rekor ceza
EPDK, Isparta'da yaşanan elektik kesintisi ile ilgili Akdeniz Elektrik Dağıtım'a 19 milyon liraya yakın ceza kesti. Karar gereği her bir eve 109 TL, her bir işyerine ise 1307 liralık tazminat ödemesi yapılacak.

Isparta'da geçen şubat ayında, kar yağışı ile birlikte yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yürüttüğü soruşturma sürecini tamamladı. Anılan bölgede elektrik dağıtımı yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturmada, şirketin 15 milyon 583 bin 459 TL tazminat ödemesine karar verildi. Söz konusu tazminatın yanı sıra şirket 3 milyon 236 bin 666 TL de ceza ödeyecek.

28 bin abone karanlıkta kaldı

Şirketin ödemeye mahkum edildiği tazminat tutar doğrudan aboneleri ilgilendiriyor. Şirket her bir aboneye 109 TL, işyerlerine ise 1307 TL tazminat ödeyecek. Konuya ilişkin EPDK'dan açıklamaya göre, anılan dönem 27 bin 850 abone elektrik kesintisinden mağdur oldu.

Ödemeleri de takip edeceğiz

EPDK açıklamasında görüşlerine yer verilen Kurum Başkanı Mustafa Yılmaz, "Tüketiciyi mağdur eden bedelini öder" dedi. Soruşturma sürecini titiz yürüttüklerini kaydeden Yılmaz, tazminat ödemelerinin yapılıp yapılmadığını da yakından takip edeceklerini kaydetti.

Üç ortağı var

Antalya, Isparta ve Burdur bölgelerinde bulunan ve 2.9 milyona yakın kişinin elektrik dağıtım hizmeti veren Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, Cengiz Holding, Kolin İnşaat ve Limak Holding tarafından işletiliyor.