İsmail Saymaz'dan Sevda Noyan ve RTÜK'e sert tepki

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de yayımlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı isimli programda Sevda Noyan'ın sözlerine ve RTÜK'e tepki gösterdi.

RTÜK, Halk TV'ye verdiği cezalar sonrası eleştirilerin hedefi olmuş ve bunun üzerine "tarafsız" olduklarını belirten bir açıklama yayımlamıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözlerini "darbe çığırtkanlığı" olarak yorumlayan ve Halk TV'ye "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gerekçesiyle 5 program yayın durdurma ile yüzde 5 idari para cezası kesen RTÜK'e tepki gösteren İsmail Saymaz, Taksim Meydanı adlı programda Sevda Noyan'ın sözlerini işaret etti.

Noyan'ın "15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Bizim sitede var hâlâ 3-5 (komşu), benim listem hazır." sözlerine tepki gösterem Saymaz, RTÜK'ü göreve davet etti.

"Eğer darbeci arıyorsa gitsin eşine sorsun"

Gazeteci İsmail Saymaz Sevda Noyan'ın açıklamaları ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

Sevda Hanım'ın tedirgin olmasına gerek yok. Onun komşusunu kesmesini gerektirecek bir durum olmayacak Türkiye'de merak etmesin. Zaten son darbeyi yapanlar da eşinin müzik yaptığı programdaydı. STV'de yıllarca program yaptı kendisi. Yıllarca fetva verdi. Eğer darbeci arıyorsa gitsin eşine sorsun. Eşi biliyor. Eşi yıllarca onlarla takıldı, uzun yıllar STV'de şarkı söyledi, ilahi söyledi. Eğer darbeci arıyorsa komşusuna gitmesin. Sitedeki komşularına musallat olmasın. Kocasına musallat olsun. Kocası biliyor kimin darbeyi yaptığını. En azından onların yol arkadaşı, onların ahbabı. Ekmeğini yedi onların, o biliyor.

Düşünebiliyor musunuz canlı yayında iki kadın kafa kafaya vermişler darbeci olduklarını iddia ettikleri komşularını kesmeyi planlıyorlar. Bakın insanlar komşuları hakkında neler planlıyorlar. Hiçbir suç işlememiş insanlar hakkında rahat rahat neler söylüyorlar. Sadece bu kadarla bitmiyor. Kavanozda mermi gösteren mi dersin... Kalaşnikov tutan mı dersin... Boğaz Köprüsü'nden atmaya çalışan mı dersin... 

İlgili Haberler