Halk TV'ye iktidar cenderesi: Yine 5 program durdurma cezası!

Halk TV'ye iktidar cenderesi: Yine 5 program durdurma cezası!
RTÜK bu kez de Halk TV'de yayımlanan Sözüm Var programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri nedeniyle 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası kesti.

RTÜK bu kez de Halk TV'de yayımlanan Sözüm Var programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri nedeniyle 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası kesti.

RTÜK İlhan Taşçı, cezayı Twitter'da şu sözlerle duyurdu:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Bir iktidar değişikliğine gidişatı görüyorum, böyle olacağını da düşünüyorum” sözünü RTÜK, “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik” sayarak Halk Tv’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi...

Kaftancıoğlu ne demişti?

Şirin Payzın, Levent Gültekin ve Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bu akılla değil; öfkeyle, hırsla, egoyla, bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle ya da başka bir şekilde... Bu ülkenin, halkın gözü açıldı. Kimin kendine hizmet ettiğini görüyor. Şöyle söyleyeyim; bir iktidar değişikliğine, hatta bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler iktidar kanadından 'darbe' tartışmaları yeniden alevlendirilmiş ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CHP'ye ve Canan Kaftancıoğlu'na çok sert sözlerle suçlamalar yöneltmişti.

Kadri Gürsel: Kesinlikle darbe iması yok

Kaftancıoğlu'nun bu sözlerini ve Erdoğan'ın tepkisini Halk TV'ye değerlendiren Gazeteci Kadri Gürsel, bu sözlerde hiçbir darbe iması bulunmadığını belirtmişti.

Gürsel, şu ifadeleri kullanmıştı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefeti darbecilikle suçlamasının mesneti yok. Muhalefetin açıklamalarında cumhurbaşkanının bu denli sert olmasına haklılık ve geçerlilik kazandıracak bir yön yok. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığı bir açıklama oldu, iktidarın seçimle ya da bir şekilde gideceğini söylemek gibi. İktidarlar gideceklerse eğer; miatları dolmuşsa, sorunlara çözüm bulamıyorlar, bazen sorunları daha da ağırlaştırıyorlar ve büyütüyorlarsa, çözülme ve dağılma emareleri gösteriyorlarsa, ülkeyi yönetemez hâle gelmişlerse zaten kendi içlerine çökerler. İllâ seçimle gitmek zorunda değiller. İktidar sürdürülemez hâle gelince; istifalarla gidebilirler, ittifak değişimleri sözkonusu olur. Bu, diyalektiğin yasasıdır ve çalışır.

Bundan bir darbe iması çıkarmak bence mümkün değil. Bence orada Kaftancıoğlu, doğal ömrünü tamamlayan bir iktidarın seçimle yahut seçim yapamıyorsa da kendi içinde ayrışarak sonlanabileceğini ima etmiş olmalıdır. Bu bence sözün gelişi ağızdan çıkmış bir ifadedir.

Medya Mahallesi'ne de ceza gelmişti

RTÜK, geçtiğimiz hafta İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın katıldığı Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına da 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası vermişti.

Etiketler :