İsmail Saymaz: Biz bu gece de buradayız

Halk TV'nin dün Marmaris İçmeler'de gerçekleşen Gökmen Karadağ ile Açıkça programında yorumcu olarak bulunan gazeteci İsmail Saymaz, gerçekleşen saldırıya ilişkin, "Tüm teknik personelimizin cesur tutumuyla meydan olmadığını görmediler. Bizim arkadaşlarımızı provoke ettiler ama amaçlarına ulaşamadılar" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Marmaris İçmeler'de gerçekleşen Gökmen Karadağ ile Açıkça Muğla özel yayınına gerçekleşen saldırıya ilişkin konuştu. 

Saymaz, "Yayının bitmesine 15-20 dakika kalmıştı. Çok da yoğun bir geceydi. İyi bir yayıncılık yaptık" dedi.

Saymaz şunları söyledi:

"Vicdanı, kalbi olan herkes dünkü yayını izlerken gözünden bir damla yaş düşer ve yaşadığımız felaket karşısında acı çekerdi. Nurcan hanım geldi, arıcı arkadaşımız geldi anlattı. Biz her zaman dediğimizden farklı da bir şey demedik. Bu ülkede eleştirel bir tutumumuz olduğunu 20 yıldır söylüyoruz zaten. Bu hakkımızı demokratik yasal bir çerçevede kullandık, kullanacağız. Bunu da sürdüreceğiz. Geri adım atmak gibi bir niyetimiz yok.

Dün arkamıza birden geldiler, 'Biz de konuşmak istiyoruz' dediler. Bu çizgideki insanların kendilerine çok 'halk' dediğini görmediğimiz için ben vatandaşlar tepkili, kızgın, evi yanmış feveran ediyorlar sandım. 'Siz yeterince eleştiremiyorsunuz aslında doğrusu bu' diyeceklerini zannettim ben. 

Sonra işin rengi değişti. Biz 'halkız' derken kendilerinin AK Partili olduklarını anlatmaya çalışıyorlarmış. Burada evi yanan insanın derdini anlatmaktan çok, eleştirilen insan öfkesiyle buraya gelmişler. Önceden planlamışlar. Duyduğum kadarıyla arkadan biri, ben konuşurken arkamdan geçerken 'yalancı' diyerek hakaret etmiş. Herhalde önceden bir keşife geldiler, sonra bir daha geldiler. 

Onlar bir eylem için gelmişler. Görüntülerde, mavili olan ile 'bu yayını gerekirse bitiririz' diyen kişi aralarında irtibat kuruyorlar. Bir şey yapmaya çalışıyorlar, bir eylem planlamışlar. Her neyse planladıkları iki kameraman arkadaşımızın tutumuyla püskürtülmüş oldu. 

Tüm teknik personelimizin cesur tutumuyla meydan olmadığını görmediler. Bizim arkadaşlarımızı provoke ettiler ama amaçlarına ulaşamadılar. İçlerinden biri çöp kutusunun içinde soda şişesini çıkardı. Şişeyi parçalayarak koşmaya başladı. Ben kafamıza atacağını düşünerek geri kaçtım. O arada Murat devrildi. Ondan sonra kimseye zarar veremedi.

Dün burada bütün ekip arkadaşlarımız olağanüstü cesur bir duruşla bu saldırıyı püskürttüler. Yayınımızı onların sayesinde biz biraz daha sürdürdük. Bugün de buradayız. Akşam yine buradayız. "