IŞİD'liler Başakşehir'de karargâh kurdu, ormanlık alanda askeri eğitim yaptı!

IŞİD'liler Başakşehir'de karargâh kurdu, ormanlık alanda askeri eğitim yaptı!
Terör örgütü IŞİD’e yönelik açılan bir dava çarpıcı detaylar içeriyor. TBMM binası ile askeri kışlalara saldırı hazırlığı içinde olmakla suçlanan 12 kişilik grup Başakşehir’de bulunan 5 katlı kaçak medrese binasında kritik toplantılar yaptı. Arnavutköy’de ormanlık alanda silah atış talimi yapan IŞİD’lilerden iki tanesinin ise Reina katliamı soruşturması kapsamında tutuklandıkları ortaya çıktı.

IŞİD’in Türkiye’deki etkinliğine dair önemli detaylar ortaya koyan dava İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 12 sanık, IŞİD’in Horasan (IŞİD-H) vilayetine bağlı olmakla suçlanıyor. IŞİD-H, Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi ve geçen ay Moskovadaki konser katliamıyla adından söz ettirdi.

isidliler-filigranli.jpg
Haklarında dava açılan 12 kişinin tamamı yabancılardan oluşuyor.

OPERASYONUN MERKEZİNDE O BİNA YER ALDI

Dosyaya göre IŞİD grubuna yönelik operasyonun merkez üssü Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’ndeki 5 katlı bir bina oldu. Polis ekipleri 14 Temmuz 2023 günü saat 05.00 sıraları anılan bina ile birlikte büyük bir bölümü Güvercintepe’de bulunan bir dizi adrese baskın yaptı.

isid-karargah-binasissiii.jpgKaçak medrese olarak kullanılan bu binada IŞİD adına savaşan kişilerin de kaldığı kaydedildi.

ÜSTE KARARGÂH ALTTA PARFÜM SATIŞI

Baskın yapılan 5 katlı binanın, Darul Vefa İlim ve Amel Merkezi (Muvahhid Derneği) adı ile kaçak medrese olarak kullanıldığı anlaşıldı. Binada, anne- babaları IŞİD için savaşırken ölen tamamı yabancı 70’e yakın çocuğa dini eğitim verildiği anlaşıldı. Binada, IŞİD’in savaş bölgelerinden gelen mensuplarının da kaldığı bilgisi iddianamede yer aldı. 2020 yılı ortalarında kiralandığı öğrenilen 5 katlı binanın giriş katındaki bir dükkânında ise, yine IŞİD’liler tarafından parfüm ve giysi satışının yapıldığı anlaşıldı. Anılan dükkânda Muvahhid Parfüm tabelasının asıldığına ilişkin fotoğraf karesi iddianameye de girdi.

isidliler-kadinlan-atis-talimi-001.jpg
Askeri kamuflaj ve uzun namlulu silahlı fotoğraflar Arnavutköy'e bağlı Şamlar Köyü'nde çekildi.

RAKKA’DA SAVAŞTI REİNA’DA TUTUKLANDI

Dava dosyası, 12 sanık hakkında ayrıntılı bilgiler de içeriyor. Buna göre, Kırgız asıllı Ömer Yunus (34), 2014’te İstanbul’a sahte pasaportla geldi. Kaçak yollarla Suriye’ye geçen Yunus 2015-2016 arası Rakka’da kaldı ve IŞİD adına savaştı. Bu kişi Suriye’den, yine kaçak yollarla İstanbul’a döndü. Bir süre sonra Bursa’ya giden Yunus, Ocak 2017’deki Reina katliamı nedeni ile 22 ay tutuklu kaldı. Salıverildikten sonra Mısır’a giden Yunus, yine sahte pasaporta Türkiye’ye döndü. Ankara’da 4 ay tutuklu kalan Yunus salıverildi. Yunus gibi, Fuat Rasulov (35) da Reina katliamı nedeni ile 2 yıl kadar tutuklu kalan bir diğer isim oldu. Her iki isim şimdilerde 12 sanıklı davada yargılanıyor.

isid-mescid-cocuklar.jpg
Anne-babaları IŞİD adına savaşırken ölen 70 kadar çocuk, medrese binasında bulundu.

ŞAMLAR KÖYÜ’NDE IŞİD POZLARI…

Dosyada, yargılanan kişilerin hemen hepsinin cep telefonunda IŞİD’in infaz görüntüleri ile, örgütün bayrak ve marşlarına ilişkin dökümanlar bulundu. Sanıklardan Bekkhan Khasimikov’un (39) telefonunda ise askeri kamuflaj ve elinde uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğrafları bulundu.

isid-parfum-dukkani-001.jpg
Binanın giriş katındaki dükkânı da IŞİD'liler işletti.

Khasimikov, anılan kareleri Arnavutköy’e bağlı Şamlar Köyü’ndeki ormanlık alanda çekildiğini söyledi. Khasimikov’un 9 Ağustos 2021’de kaçak yollarla Hatay Reyhanlı üzerinden Suriye’ye geçmeye çalışırken jandarma tarafından yakalandığı bilgisi de dosyada yer aldı. Yine, telefonunda onlarca IŞİD infaz fotoğraf ve videosu çıkan İmad Aliibrahim’in (42) de, Şamlar Köyü’nde askeri giysi ve uzun namlulu silahlarla fotoğraf çektiği anlaşıldı. Sanıkların yanı sıra, IŞİD’li kadınların da tabanca ile atış talimi yaptıklarına ilişkin kareler dosyada.

isid-paraaaa.jpg
Operasyon kapsamında sanıklardan elde edilen 2 milyon liraya ise el konuldu.

KİMİ PARAYI KİMİ PATLAYICIYI TEMİN ETTİ

Dosyaya göre sanıklardan Apti İsmailov (44) ile Akhmed Akhmadov (37), örgütün parasal sorunlarının çözümü ile ilgilendi. Fuat Rasulov ise, patlayıcı temininde sorumlu olmakla suçlanıyor. Bekkhan Khasimikov, Fuat Huseinov (38), Magomedkhabib Saidov (41), Mohamed Kotb Mohamed Ahmed (32), Mohamed Mohamed Ahmed Mahmoud Mansour (27), Sunatillo Otajonov (27) ve Yerkebulan Dossymov (42) haklarında dava açılan diğer isimler oldu. IŞİD’lilerin kaçak medresesi ile parfüm satışı yapılan dükkânın başındaki isim Gassan Alizade’nin ise yakalanamadığı belirlendi.

isid-silahlaraaaaa.jpg
Çok sayıda silah ve kesici alet ele geçirildi.

Kaynak:halktv.com.tr