IŞİD Militanları Yine Duruşmaya Getirilmedi

IŞİD Militanları Yine Duruşmaya Getirilmedi
Niğde’deki IŞİD davası yine ertelendi.Niğde’de bir polis, bir jandarma ve bir yurttaşın öldürüldüğü saldırıya ilişkin davanın duruşmasına tutuklu IŞİD militanları Benyamin Xu, Çendrim Ramadani, Muhammed Zakiri ve Azeri...

Niğde’deki IŞİD davası yine ertelendi.

Niğde’de bir polis, bir jandarma ve bir yurttaşın öldürüldüğü saldırıya ilişkin davanın duruşmasına tutuklu IŞİD militanları Benyamin Xu, Çendrim Ramadani, Muhammed Zakiri ve Azeri Fuad Mövsümöv yine getirilmedi. Dava 7 Ekim’e ertelendi.

Bu duruma tepki gösteren avukat Ali Çil, “Ciddi bir yargılanmadan çok uzak. Neredeyse WhatsApp üzerinden yargılama yapılacak” dedi.

Sanıklar, 20 Mart 2014’te Ulukışla ilçesinde yol kontrolü sırasında önce Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ve polis memuru Adem Çoban’ı, sonra da yedi asker ve yolcu otobüsündeki bir kişiyi de yaralayıp gasp etikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar’ı öldürmüştü.

Ankara Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve üçer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen ve mağdur avukatlarının ‘Görüntüler flu, yüzleri net değil’ diyerek salona getirilmesini istediği Benyamin Xu, Çendrim Ramadani, Muhammed Zakiri ve Fuad Mövsümöv’ın savunmalarını yine SEGBİS’le alınmak istendi.

IŞİD militanlarının öldürdüğü kamyon şoförü Turan Yaşar’ın ailesinin avukatı Ali Çil, sanıkların yakından gösterilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Birol Küçük’ün talimatıyla cezaevinde kamera sanıklara yaklaştırıldı. Mahkeme başkanın ayağa kalkmalarını istediği sanıklar oturmaya devam etti ve savunma yapmadı. Tutuklu sanıklar için Niğde Barosu’ndan atanan avukatlar ise ek savunma yapmayacaklarını bildirdi.

Dört ay sonrasına ertelendi

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, firari sanık Heysem Topalca’nın jandarma ya da MİT ile bir ilgisinin bulunup bulunmadığının dosya üzerinde değerlendirme yapılmasına karar verip davayı 7 Ekim’e erteledi.

Neredeyse WhatsApp üzerinden yargılama yapılacak

Davanın ardından bir açıklama yapan avukat Ali Çil, sanıkların duruşma salonuna getirilmesi gerektiğini ancak nedeni bilinmeyen bir şekilde bunun yapılmadığını belirtti.

Çil şunları söyledi: “Dört tutuklu sanık olduğu halde duruşma üçer ay erteleniyor. Normal gitmiyor, adil yargılanma ilkesi ihlal ediliyor. SEGBİS üzerinden yargılama yapılıyor. Ciddi bir yargılanmadan çok uzak. Neredeyse WhatsApp üzerinden yargılama yapılacak.”