Mahkeme kararına uymayan doktor hakkında ‘ikizleri kaçıracak’ şikâyeti

Mahkeme kararına uymayan doktor hakkında ‘ikizleri kaçıracak’ şikâyeti
Özel hastanede çalışan doktor Uğur Y. M. ile iş kadını eşi Esra M. arasındaki boşanma davasında ‘çocuk krizi’ çıktı. Mahkeme, geçici velayeti anneye verdi. Kararla babanın, ikiz çocuklarını belli günlerde görme hakkı oluştu. Ancak Dr. M. yanına aldığı çocukları bir daha anneye vermedi. Polislerle birlikte gittiği halde çocuklarını alamayan anne, eşi hakkında yurtdışına çıkış yasağı istedi.

Bundan 10 yıl önce evlenen ve 2018’de ikiz çocukları olan çiftin evliğinde kriz çıktı. Esra M., 2 milyon TL tazminat talebinde bulunduğu doktor eşi Uğur Y. M.’ye karşı İstanbul Anadolu Aile Mahkemesi’nde açtığı davada bir takım iddia ve suçlamalarda bulundu.

‘4 YIL ÖNCE YATAĞINI AYIRDI’

Doktor eşinin, kendisine yönelik ekonomik, fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını öne süren Esra M., bu kişinin 4 yıl önce yatağını ayırdığını çocukları ile de ilgilenmediğini öne sürdü. Esra M., boşanma aşamasında olduğu eşinin anne ve babasının da baskısına maruz kaldığını kaydetti.
Özel bir hastanede çalışan Uğur Y. M. adına mahkemeye sunulan dava dilekçesinde ise, boşanma davasının açılmasının sorumlusu olarak Esra M. gösterildi.

‘EŞİNE OLAN SAYGISINI KAYBETTİ’

Dilekçede Esra M.’nin, optik mağazası ile bakıcı danışmanlığı yaptığı ve aylık gelirinin 150 bin TL elde ettiği kaydedilen dilekçede “Aylık 150 bin TL gelir elde etme başlayınca eşine olan saygısını kaybetti” iddiasına yer verildi. Dr M., adına sunulan dilekçede Esra M.’nin boşanma davasının reddine kendi davalarının ise kabulünü karar verilmesi istendi.

GEÇİCİ VELAYET ANNEYE VERİLDİ

Karşılıklı boşanma talepleri olan çiftin davasında mahkeme, geçen 12 Ekim 2022’de verdiği ara kararla ikizlerin geçici velayeti anne Esra M.’ye verildi. Çift arasındaki boşanma davası sürerken, geçen günlerde çocukları ile ilgili kriz çıktı.

KARARA RAĞMEN ÇOCUKLARI ALAMADI

Anne Esra M. geçen 3 Ocak günü, çocukları babalarına teslim etti. Anne M., çocukları almaya gittiğinde ise iddiaya göre Dr. M. “Mahkeme kararını da, hakimi de savcıyı da tanımıyorum. Çocukları bir daha sana teslim etmeyeceğim. Çocukları alıp yurtdışına gideceğiz” dedi. Anne M., yürüttüğü görüşmeler sonrası çocukları alamayınca polise ve savcılığa başvurdu. Savcılık, çocukların anneye teslim edilmesine karar verdi. Kararı alıp polislerle birlikte çocukları almaya giden anne Esra M., eli boş döndü.

YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI İSTENDİ

Esra M. adına, boşanma aşamasındaki eşi Dr. Uğur Y. A. ile bu kişinin annesi T. M. ile babası E. M. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 22 Ocak tarihli savcılık başvurusunda, bu kişiler hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı verilmesi istendi.

ÇOCUKLARIN NAFAKASI DA İCRALIK OLDU
Bu arada mahkeme çiftin ikiz çocukları için verdiği tedbir nafakasını 2000'er TL'den 15'er bin TL'ye çıkardı. Böylece iki çocuk için babanın ödemesi gereken tutar aylık 30 bin TL'ye çıktı. Ancak söz konusu tutar ilgili hesaba yatırılmadı. Esra M. de Uğur Y. M.'ye karşı icra takibi yaptı. Uğur Y. M. ise takibe itiraz etti.

Etiketler :