İntihal Davasında Karar Çıktı: 'Aşkın Son Ozanı Neşet Ertaş' Kitabı Toplatılacak!

İntihal Davasında Karar Çıktı: 'Aşkın Son Ozanı Neşet Ertaş' Kitabı Toplatılacak!
Araştırmacı yazar ve müzisyen Bayram Bilge Tokel, Sinan Yağmur imzasıyla çıkan "Aşkın Son Ozanı Neşet Ertaş" kitabının kendi eseri olan "Neşet Ertaş Kitabı"ndan intihal olduğu gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.

Araştırmacı yazar ve müzisyen Bayram Bilge Tokel, Sinan Yağmur imzasıyla çıkan "Aşkın Son Ozanı Neşet Ertaş" kitabının kendi eseri olan "Neşet Ertaş Kitabı"ndan intihal olduğu gerekçesiyle dava açmıştı. Açılan davada sona gelindi karar çıktı.

Ankara 2. Fikri ve Sınaî Haklar Mahkemesi, araştırmacı yazar ve müzisyen Bayram Bilge Tokel’in Sinan Yağmur’a açtığı intihal davasında karar verdi.

Dava sonucunda 2022 yılında piyasaya çıkan 'Aşkın Son Ozanı Neşet Ertaş' kitabında bilir kişi raporlarıyla intihal tespit edilerek, kitabın yeniden basımının, yayınlanmasının, dağıtımının engellemesine, basılan kitapların toplatılmasına, mahkeme kararının ulusal çapta yayın yapan en yüksek tirajlı gazetede yayınlanmasına ve Sinan Yağmur’un Bayram Bilge Tokel’e 11 bin 25 lira maddi tazminat ödemesine hükmedildi.