Instagram’la gitmişti, kitapla dönüyor: Berat Albayrak kitap yazıyor

Instagram’la gitmişti, kitapla dönüyor: Berat Albayrak kitap yazıyor
Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile istifa ettiğini duyuran eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kitap çıkarmaya hazırlandığı ve kitabın son editoryal kontrollerinin yapıldığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayından “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” isimli kitabı çıkmıştı. Erdoğan'ın ardından eşi Emine Erdoğan da Afrika'ya gerçekleştirdiği seyahatlerdeki izlenim ve hatıralarını kaleme aldığı "Afrika Seyahatlerim" adlı ilk kitabını ay başında piyasaya sunulmuştu.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre, Erdoğan ailesinden bir kitap daha geliyor. Ailenin damadı Berat Albayrak’ın hazırladığı kitabın son editöryal kontrollerinin yapıldığı belirtildi.

Kitabın adı henüz belli olmasa da içeriğinin “Ben haklıydım” mesajını vereceği öne sürüldü.

Instagram'dan istifa 27 saat sonra doğrulanmıştı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuştu. Albayrak'ın, ''At izinin iti izine karıştığı, hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zaman, Cenab-ı Allah sonumuzu hayreylesin'' gibi ifadeler kullanılmıştı. Albayrak'ın istifası yaklaşık 27 saat sonra resmi makamlarca doğrulanmıştı.

TL, dünyanın en çok değer kaybeden para birimi oldu

Berat Albayrak, 10 Temmuz 2018 tarihinde Enerji Bakanlığı görevinden Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atandı. Göreve geldiği gün Dolar/TL kuru 4,53 ve Euro/TL kuru 5,50 seviyesindeydi. Yeni kabinenin açıklandığı günün akşamı dolar 4,75 seviyesine, borsa BIST 100 endeksi de 2 bin 978,15 puan azalışla 96 bin 274,69 puana gerilemişti. 2020 yılında TL yüzde 30'dan fazla değer kaybı ile dünyanın en çok değersizleşen para birimi oldu.

İstifa ettiği tarihte Dolar/TL kuru 8,52 ve Euro/TL kuru 10,14 seviyesindeydi. Bu durum göreve geldiği tarih ile istifası arasında yüzde 88'lik bir artış anlamına geliyor.

Gram altın ise Albayrak göreve geldiğinde 190 TL'ydi. Aradan geçen 854 günde 534 TL'ye kadar yükseldi.

Ancak istifası sosyal medya üzerinden öğrenilen ve haberleştirilen Albayrak'ın görevi bırakması ile kurlarda ani ve sert bir düşüş yaşandı. Dolar/TL Türkiye saati 14.30 itibariyle 8,05 ve Euro/TL kuru 9,58'e ve gram altın da 513 TL'ye kadar indi.

'Dolarla mı maaş alıyorsunuz?'

Albayrak, rekorlar kıran döviz kuruna ilişkin "Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolarla mı borcunuz var?", "Ben dolara bakmıyorum, istesek düşürürüz. Faizi yükseltirseniz, döviz düşer. Ama bizim derdimiz bu değil" gibi ifadeleriyle polemik konusu olmuştu.

Berat Albayrak kimdir?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile evli olan 1978 doğumlu Berat Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu.

New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business'ta finans üzerine yüksek lisans yaptı.

Kadir Has Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümünde 'Elektrik Enerjisi Üretiminde Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Finansmanı: Bir Uygulama' adlı teziyle doktora aldı.

Çalık Holding'de CEO'luk yaptıktan sonra ilk olarak Haziran 2015 ve Kasım 2015'teki genel seçimlerde AKP'den milletvekili oldu. 2015-2018 arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. 10 Temmuz 2018'de Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Albayrak, 8 Kasım 2020'de Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu.

Aşı olana Erdoğan’ın kitabı hediye edilecek