Instagram'a erişim engeli getirilmişti: META ilan paylaştı

Instagram'a erişim engeli getirilmişti: META ilan paylaştı
Türkiye'de Instagram'a getirilen erişim engeli gündemdeki yerini korurken, META'dan dikkat çeken bir hamle geldi. META, Türkçe bilen yönetici ilan açtı.

Instagram'a 2 Ağustos tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) taarfından erişim engeli getirilmişti. BTK, daha sonra yaptığı açıklama ile erişim engelinin nedeni olarak 'katalog suç'larını işaret etmişti.

Erişim engeli sonrası META'nın Türkçe bilen yönetici ilanı açtığı ortaya çıktı.

karayollari-genel-muduru-abdulkadir-uraloglu-devre-1635423333894.jpg

“KURALLARA UYARLARSA AÇARIZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamada “Bu bahsedilen aksaklıkları, kanunumuza uymayan tarafları giderip hassasiyetlerimizi yerine getirdikleri zaman erişim yasağını kaldırmış olacağız. Biz mutlaka bunu takip ediyoruz, onlarla iletişim halindeyiz. Söylediğimiz birçok şeyi yerine getirdiklerini söyleyebilirim ama bazen bu karşılık bulmayabiliyor” diye konuştu.

Mahkeme kararı olmadan alınan erişim engeli 48 saat sonunda kalkıyor, ancak katalog suç kapsamında alınan kararlarda bu şart aranmıyor.

66aca02b5c934047171778.jpg

META İLAN AÇTI

Erişim engelinin geldiği ilk günlerden itibaren iktidar yetkilileri ile META arasında görüşmelerin sürdüğü bilinirken, şirketin Türkçe bilen yönetici pozisyonu için ilan verdiği öğrenildi.

8.png