İngiltere'de karantina: 27 bin liralık hapishane

İngiltere'de karantina: 27 bin liralık hapishane
Yazar Dr. Gülgün Türkoğlu Pagy, kızının okulu için Londra’ya yaptığı seyahatin ardından İngiltere’nin zorunlu tuttuğu otel karantinasında yaşadıklarına isyan etti. Otele 27 bin 500 lira ödeyen Pagy, "Bu izolasyon sağlıklı insanı bile hasta eder" dedi.

Yazar Gülgün Türkoğlu Pagy, üniversite öğrencisi kızına eşlik etmek için seyahat ettiği Londra'da karantina otelinde yaşadıklarına isyan etti.

Karantina oteline 27 bin TL ödediler  

PCR testi negatif olmasına rağmen kırmızı listeye aldığı ülkelerden gelenlere zorunlu karantina uygulayan İngiltere, yolcuları kendi belirlediği otele götürüyor ve bu 10 günlük tüm ücreti yolcudan alıyor.

Kaldığı otele kızı ile birlikte 2 bin 400 pound (yaklaşık 27 bin 500 lira) ödeyen Pagy, yaşadıklarını şöyle anlattı. 

'PCR testi yaptırdık ve negatif çıktık'

Biletlerini aldıklarında Türkiye'nin sarı listede olduklarını belirten Pagy, "Ülkelere giriş kuralları sıklıkla değişiyor. Şu anda kırmızı listeye alındığını biliyorduk. Yani bu karantinayı bilerek uçtuk. Uçağa binmeden önce ikimiz de PCR testi yaptırdık ve negatif çıktık. Ancak İngiltere’nin aldığı son kararlarda bunun hiçbir önemi yok ve kendi belirledikleri otelde herkesi 10 gün karantinaya alıyorlar. Bizim geldiğimiz gün kişi başı ücret 2 bin 250 pounda yükseldi. Öyle mantık dışı şeyler yaşanıyor ki hasta olmayanı da hasta eder" dedi. 

'Tüm bunlar çok korkunç uygulamalar'

Hürriyet'te yer alan habere göre, İngiltere'de hangi ülke olursa olsun kırmızı listedeki ülkelerden geliniyorsa, herkesin aynı uygulamaya tabi tutulduğuna dikkat çeken Pagy, "Oteli seçme hakkınız yok, oda türü seçme hakkınız yok. Biz otel ücretini karşıladık ancak paranız olmazsa ne oluyor onu bile bilmiyoruz. Günde sadece iki kez 15 dakika yürüyüş hakkımız var. Adeta volta atılan bir bahçe. Önce güvenliği arıyoruz. Biri gelip bizi alıyor. Maskemizi takıp kendi başımıza bahçeye çıkma hakkımız yok. Ama görevliler de utanıyor bunun insanlık dışı bir uygulama olduğunun farkındalar. 10 gün boyunca maymunlar gibi camlardan dışarıyı izliyoruz. Tüm bunlar çok korkunç uygulamalar. İnsanların hak ve özgürlükleri ellerinden alınıyor” şeklinde konuştu. 

Karantinada dört günleri kaldığını belirten Gülgün Türkoğlu Pagy, 8. gündeki testleri negatif çıkarsa 10. günün sonunda özgürlüklerine kavuşacaklarını söyledi.