İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt çağrısına yanıt verdi. İmamoğlu, "Dün akşamki çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım. İBB tarihinde ilk kez geçen yıl 3 öğrenci yurdu açtık" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Paylaşımında dün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtlarla ilgili çağrısına değinen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Dün akşamki çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım. İBB tarihinde ilk kez geçen yıl 3 öğrenci yurdu açtık. Başka dernek ve vakıflara verilmek üzere inşaatı devam eden yurtları İBB’ye kazandırdık. 2022’de 2 bin, 2023’te 5 bin kişilik yurt kapasitesine ulaşacağız.

İBB olarak sadece 3 yılda 115 binden fazla öğrencimize 3200 TL öğrenci yardımı sağladık. Hedef koyduğumuz yıllık 75 bin burs hedefine, gelecek eğitim öğretim yılında ulaşıyoruz"

İmamoğlu paylaşımında CHP liderini de etiketledi.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün gerçekleşen partisinin grup toplantısında "Akşam saat 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" demiş ve söz verdiği saatte Twitter hesabından bir video yayınlamıştı.

Kılıçdaroğlu bu videoda TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden Amerika'ya 1 milyar lira gönderildiğini ve bu transferlerin belgelerinin elinde olduğunu ifade etmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Erdoğan çık söyle bu paravanın başında aileden kim var?" demişti.

Kılıçdaroğlu bu video mesajının sonlarına doğru belediyelere seslenmiş ve şu ifadelere yer vermişti:

"Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak, boynumuzun borcudur. Bu derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkın. Yurtlarınıza alın. Onlar masum, onlar suçsuz"