İmamoğlu'ndan adaylık yanıtı: Zihnimde olmayan duygular

İmamoğlu'ndan adaylık yanıtı: Zihnimde olmayan duygular
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı ve olası başbakanlık adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adayının partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen İmamoğlu, süreci uzaktan izlemeyeceğini ifade etti.

Sözcü'den Özlem Güvem'liye konuşan İmamoğlu, "Türkiye'nin meselesi cumhurbaşkanı adayı kim olacak meselesinin çok uzağında, çok ilerisinde ülkenin geleceği meselesi" diyerek şöyle devam etti:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık adalığı ihtimaliyle ilgili, Cumhurbaşkanı adayının partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

İmamoğlu süreci uzaktan izlemeyeceğini söyleyerek "Türkiye'nin meselesi cumhurbaşkanı adayı kim olacak meselesinin çok uzağında, çok ilerisinde ülkenin geleceği meselesi" dedi.

Sözcü'den Özlem Güvem'liye konuşan İmamoğlu şöyle söyledi:

Tarihi bir masa kuruldu. 6'lı masa. Bu masa demokrasi adına genişlemeli. İlla ittifak kavramı ile demiyorum, daha büyümeli. Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere birçok alanda çözüm bekleyen sorunları var. Türkiye bunlara odaklanmalı. Bunlara odaklanan bir siyasi akıl şu an var. Çok büyük bir emek veriliyor. Bu emeğin en birinci şahsiyeti CHP'nin genel başkanı, genel başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur, İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener'dir ve diğer liderlerdir. Bunu saygıyla heyecanla takip ediyorum. Bence bu safhada tartışılmalı.

Partim var benim, ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Sanki ilk kez söylemişim gibi de davranılıyor. Hayır aslında defalarca söyledim ama insanlar bunu duymak istemiyor. 1.5 senedir her gün Ekrem İmamoğlu aday mı değil mi tartışması yapılır mı? 1.5 sene hiç durmadı. Bu bize de zarar veriyor. Topluma da, siyasi akla da zarar veriyor. Bir CHP'liye kim olsa sorsanız ilk sözü elbette ki kendi genel başkanının aday gösterilmesinin ister. Ben de CHP'liyim ve benim de adayım genel başkanımdır, sayın Kılıçdaroğlu'dur. Ortada bir ittifak, 6'lı masa var. Belki bu genişlemeli. Günün sonunda ülke kazanmalı, bir şahsın kazanmasının da anlamı yok. En doğru kararı vereceklerine inanıyorum.

Tarihin en çok oyunu almış belediye başkanı olduğunu söyleyen İmamoğlu İBB Başkanı olarak süreci uzaktan izleyen değil sürece katı sunan pozisyonda olduğu belirtti. İmamoğlu, "İstanbul'da iyi şeyler olursa, güzel işler yapılırsa, insanlar mutlu olursa Türkiye de iyi olur. Önümüzdeki seçim bir o kadar başarılı olur. Bu, sadece İstanbul başarılı olursa ittifak kazanacak anlamına gelmiyor. Ankara başarılı olursa bu ittifak başarılı olacak ya da İzmir ya da Adana, Mersin, Antalya, Hatay…" diye konuştu.

Başbakanlığa aday mı?

İmamoğlı, "2023 sonrası için başbakanlığa aday mısınız?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Bunların hiçbirisi benim zihnimin köşesinde bir hücremin zerresinde inanın olmayan duygular. Az önce söylediğim duygularla ama dolu dolu yaşıyorum."

Adil Karaismailoğlu sorusu

İmamoğlu, eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İstanbul'a aday olacağı iddialarının gündeme geldiği soruya ilişkin, "İstanbul ile ilgili konuşmadığı sürece, İBB'nin işlerine karışmadığı sürece muhatabım bile değil. Herkes işini yapsın" yanıtını verdi.