İmamoğlu yol haritasını açıkladı salon coştu

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimi için yol haritasını açıkladı salon coştu

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimi için yol haritasını açıklıyor. Toplantıya CHP'li milletvekilleri, PM üyeleri, çok sayıda partili ve İstanbullular katıldı.

31 Mart seçimlerine giderken iktidarın basit bir numarası vardı, seçimlere normal bir sçeimden fazla anlamrlar yüklemek ve bir beka meselesi diye ortaya attıklarını biliyoruz. Sabah akşam beka, beka aşağı beka yukarı ama vatandaşımız bu oyunu boşa çıkardı. Adanada Mersin'de Kırşehir'de Ankara'da İzmir'de ve tabikide İstanbul'da net mesajını iktidara verdi.

Amam iktidar bu mesajı almamak için direniyor. Ne zamandan beri özellikle AA'nın veri akışını kestiği andan beri direniyor. Gönül belediyeciliği kazandı afişlerini asarak direndi. Bunları üzülerek anlatıyorum. Sanki geçici makamı değilde mallarını mülklerini kaybetmiş gibi davranıyorlar. Yalnızca birinin geçersiz sayması gibi bir saçmalığa yani 4 oy atılda ya sadece 1'inin geçersiz sayıldığı gibi bir saçmalığa açıklama yapmak için atmadıkları takla kalmadı.

Yine şaka gibi bir açıklama yaptılar AKP'ye oy vereceğini anladığı seçmenlere Büyükşehir pusulalarını verememişmiş diye bir saçmalık uydurdular. Yani tipinize bakarak. Yani ne diyelim Allah kimseyi böyle ifadeler kullanmak zorunda bırakmasın. Kimseyi bu duruma düşürmesin. İddialarına kimse inanmıyor yüzlerine bakınca inanın endileri de inanmıyor. Bazen 3-4 yaşındaki çocukları kandırmaya "çaldılar" diye kampanya yapmaya çalıştılar.

Bunların hepsi zihinlerde yer aldı. Ama bu kadarını yapmayın mızıkçılığında bir sınır var. Normalde bunlara gülüp geçilebilir ama maalesef bunlara cevap veriyoruz. Çünkü demokrasiye olan inanç yitirilmesin istiyoruz. Kimse sandıktan ümidini kesmesin istiyoruz. 

23 Haziranda hep birlikte sandıklara gideceiz,demokjrasiyle yeniden buluşmasını sağlkayacaız. Osandık bir haysiyet adalet sandığı olacak. O sandıktan oy pusulası değil hesap pusulası çıkacak. 23 Haziran'da kul hakkı yemenin hesabı sorulacak.

31 Mart gecesi AA'nin şalteri indirmesiyle başlayan süreci içine sindiremeyen AKP'li ve MHP'li olduğunu biliyorum. 31 Mart sonrası yaşlanan haksızlığı siz yapmasınız. Gelin rakibimize oy vermiş olabilirsiniz ama bu günahı irlikte kaldıralım bu bir demokrasi mücadelesi. Bu şehrin geleceği için herkes vicdanının sesini dinleyecek.

Bizim kampanyamızın stratejisi belli. Bizim stratejimizi bizzat İstanbullular yazıyor. Örneğin bir gencimiz otobüsün arkasından koşuyor otobüsün önünü kesiyor ve "her şey çok güzel olacak" ekrem abi diyor. Bu kampanyayı Berkaylar yazıyor. Bir amcamız Allah için bu israf düzenine son ver diyor. İşte biz bir önceki kampanyamızda olduğu gibi İstanbulluları dinliyoruz onların çizdiği yolda ilerliyoruz.

Gün geliyor o bir avuç insanın rant hırsıyla talan etmek istiyorlar, bu israf düzeni öyle bir yayılmış ki her alanda karşımıza çıkıyor. İBB'de makam aracı saltanatı olarak karşımıza çıkıyor, düzen değişmedikçe bu düzeni değiştirmedikçe bu milletin yüzü gülmeyecek onun için sorumluluğumuz büyük. İstanbul krizden krize koşuyor,işsizliğe çare bulunamayacak onun için sorumluluğumuz çok büyük. 

Yarattıkları bu ortamda her şey çok güzel olacak diyenleri fişlemeye çalışıyorlar,yetmiyor gazetecileri linç etmeye çalışıyorlar, benim kampanyama destek verenleri yaralamaya çalışıyorlar. 

Bakınız Sayıştay'ın raporlarına göre belediyenin borcu 4 buçuk kat arttık. Yıllık faiz yükü 8 kat arttı. Daha durun neler var bütçe açığı 5 yılda 20 kat arttı.149 milyon liradan 1 milyar 155 milyona çıkmış. Daha durun esası şimdi geliyor.
Bütçe açığı 5 yılda 20 kat artmış 20! 216 milyondan 4 milyara fırlamış.

Bütün bu emeklere havaya atılan paralara yazık günah değil mi? İstabullu'nun vergilerine yazık değil mi? bu israf düzenini hep birlikte değiştireceğiz İBB o azınlığın malı mülke değil. İBB tüm insanlığın yararına çalışacak. Biz ayırım yapmıyoruz,hep birlikte çoğunluğuz biz İstanbul ittifakıyız.

Bizler bu şehirde yaşayan büyük çoğunluğuz bizler İstanbula hizmetkar olan döneme hizmet edeceğiz. Yağma dönemine son vereceğiz yeni nesil belediyecilikte kimse İBB kaynaklarını haksız kazanç için kullanamayacak. Herkes tevazu sahibi olacak Makamın büyüdükçe boynun bükülecek. Bana dedemin mirası.

İstanbul'un gerçek sahibi İstanbullular. Herkes vatandaşa saygı duymayı öğrenecek.

Mazbatam alınana kadar 18 gün görev yaptım. 18 günde israf düzenine dur demeye çalıştık. Belediyenin kaynaklaırnı vatandaşa akıtmaya başladık. Su indiriminin Belediye meclisinden geçmesini sağladık böylece 540 lira tasarruf sağlayacak. Öğrencilerin akbilini 85 liradan 40 liraya düşürdük böylece her iki çocuklu ailede 1080 lira tasarruf edildi. Bunları 18 günde başardık

1800 günde neler yaparız düşünsenize. Ya kıskanma çalış seninde olur

Bir de kopya çekiyorlar. 85 liradan 40 liraya indirdik bu size yük olmayacak belediye bütçesinden karşılanacak bir baktım benim kelimelerimle bire bir aynı ama uyanık öğretmenler buna not vermez. benim bir arkadaşım benden kopya çekmişti ben 10 almıştım o 5 aldı öğretmene gitti ya nasıl 5 aldım Ekrem'in aynısını yaptım dedi.

Ben şu harcadığımız günlere acıyorum üzülüyorum. Neler yapabileceğimiz biliyoruz herkes bizim. Bir an önce çalışmak İstanbul için üretmek istiyorum çünkü bu şehirde 1 milyon genç okulu bıraktı. Pazarda Cebrail'le karılaştım maddi imkasızlıktan dolayı okulu bırakmıştı ilgilendik yeniden başladı. Bu ülkede okumayan kalmayacak ben Cebraillerle ilgileneceğim . 4 kişiden 2'si yoksul ben halkın içindeyim anneler kadınlar bana filelerini gösteriyor insanlar dertli ama hiç korkmayalım istanbul'un yeni yol haritasında kent yoksulluğuyla mücadele olacak. Kaynaklarımız var bunun bir seferberlik gerektirdiğini biliyoruz. Gelir ve giderimizi akılcılıkla yöneteceğiz. 5 milyar yeni kaynak İBB bütçesine katılabilir çar çur edilmeyerek. 6-13 bin arasında ailelere yardımlar yapacağız. Hiç geliri olmayan aileye ekmeğini de sütünü de vereceğiz. İçme suyunu da vereceğiz.

Elbetteki biz isteriz ki istanbul da yoksul kalmasın bunu da yapacağız bu yardımlar yüze 1.9'una tekabul ediliyor. yani israfı önleyerek bunları yapabiliyoruz. önceliğimiz çocuklarımız. Çocuklarımızın eğitimden güvenliğe yüzlerce uzmandan oluşan ekibimle çalışacağım. 

Benim umudum tükenmeyecek ben nereye baksam bana inanan insanları görüyorum Berkay'a bakıyorum umut görüyorum 4 tansiyonla 4 kilometre yürüyen müzeyyen teyzeyi görüyorum ubeydullah dedemi görüyorum onda da umut görüyorum. Misafir olduğum evlerdeki hemşehrilere bakıyorum umut görüyorum. Onaların Ekrem abisi olmaktan mutluluk duyuyorum.

Halkımız şeffaf yönetime olan arzusuna bakıyorum umudu görüyorum. İş insanının sanatçının açıklamasına bakıyorum umudumu görüyorum Buradan söyleyeyim hiç kimse vatandaşa parmak gösterip haddini bildiremez. Vatandaş yöneticiye had bildirir.

İnanarak mücadele edersek engelleri aşabiliriz. Herkesi kucaklayacağız bu şehirde yaşayan herkes eşit hemşehri herkes vatansever öyle tipine bakarak soyadına bakarak başka sıfatlar ekliyorlar ya herkes vatansever benim 82 milyon vatansever insanım var bu kadar net

Bu sürecin sonunda birbirimiz daha çok seveceğiz Yıldızlar en zifiri karanlıkta daha çok parlar Ben istanbul'da dolaşırken insanların gözlerinde karanlıkta parlayan milyonlarca yıldız görüyorum bu yüzden benim umudum tükenmez. Bu iktidarın yapamadığını yapacağız hizmet sunacağız. Asla vazgeçmeyeceğim. Asla vazgeçmeyeceğiz

Ne istiyorum biliyor musunuz herkese adil fırsatlar sunan aileleri kalkındıran bir şehir ekonomisi istiyorum. Çocuklarımız sokağa çıkabilsin istiyorum. Her aile güçlü olsun istiyorum bunları yapabilir miyiz evet yapabiliriz yeter ki bu amaçlar için seferberlik başlatabilelim. Bir demokrasi seferberliği başlatmalıyız biz 16 milyon İstanbullu olarak inanca sahibiz.

Ben İstanbul'u geziYorum karış karış semt semt farklılıkları görünce kahroluyorum Bir mahallede çok dipte bir mahallede çok yukarıda yazık değil mi bu ailelere. Ben İstanbul'da çocukların iyi eğitim almasını istiyorum her yerde iyi eğitim çocukların iyi üniversitelerde okusun istiyorum. Ben onların Ekrem abisi olacağım.

Her şey çok güzel olacak! Her şey çok güzel olacak!

İçinizi ferah tutun biz bu seçimi yine yeniden kazanacağız. Çarşıda pazarda herkes benden söz istiyor siyaseti güler yüzle yapın emin olun siyaseti hep böyle yapacağız vatandaş bizden kaliteli siyaset bekliyor. Ben bunu emir kabul ettim. CHP'nin her kademesindeki üyesi hep birlikte bu anlayışta olacağız.

Kavga etmek isteyeni ringte bırakın bir süre sonra kendini yumruklamaya başlkar zaten

selam vereceğiz. İstanbu'da insanlar birbirine selam vermeye başlasın ekonomi yüzde 20 düzelir moral her şeyin üzerindedir. biz ama 16 milyonun nasıl mağdur edildiğini anlatacağız. Yok şu ülkede yzılmış Ekrem nerede bizimkiler ona kemençe çalıyor zaten. Sakın korkmayın konuşun herkes konuşsun. Bziim büyük bir davamız var israf düzeni değişecek bunu tane tane anlatacağız. Kimse bizi doğruluktan güzellikten ayıramayacak her iftiraya itidalli olacağız. Kötü söz sahibine aittir bu kadar basit. Biz kavgayı bitiren olacağız toplumu ayrıştıran değiş bütünleştiren olacağız.

İmamoğlu varsa umut var. İstanbullu acil sorunlara pratik çözümler bekliyor halden anlayan yöneticiler bekliyor. Bu ülke adına çok şey başaracağız halkın bağrından çıkmış kampanyamızın hep birlikte sloganı söylemekten imtina etmeyeceğiz her şey çok güzel olacak.

Ülkemizin demokrasi tarihine damga vuracağız. Yani kimseden talimat almadan. başkası kimden talimat alır bilmem ben vatandaştan talimat alırım. vatandaşın talimatına göre hareket edeceğim yerimizi haddimizi bileceğiz partizanlığı kaldıracağız çünkü halkçılık budur. Bu yolda asla yalnız yürümediğimi biliyorum tek başına bir insan yapamaz 82 milyon insanın kalbiyle duasıyla yürüdüğümü biliyorum. en karanlık saatler şafaktan hemen öncedir.

Emaneti haksızca elimizden aldılar ama herkes duysun biz 16 milyon İstanbullu o emaneti geri almaya geliyoruz.

Tüm inancımla bir kez daha söylemek istiyorum yapılan haksızlığı kabul etmeyenler olarak yine başaracağız çok çalışacağız yine kazanacağız 23 Haziran da hak yerini bulacak her şey çok güzel olacak! her şey çok güzel olacak! her şey çok güzel olacak! 

İlgili Haberler