İmamoğlu: Kar yağışının en yoğun yaşanacağı gün

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki açıklamalarında, "Bugün kar yağışının en yoğun yaşanacağı gün olacak" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da devam eden, yer yer etkisini artıran karla mücadele çalışmalarını bugün de AKOM'dan koordine etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in de eşlik ettiği İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada, vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları ve tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyardı. İmamoğlu, satır başlarıyla şunları söyledi:

'Sorumluluğu paylaşmazsak çözüm zor'

Karla mücadelede devletin tüm kurum ve kuruluşları ortak hareket etti. İstanbul gerçekten çok büyük bir metropol. Ve bu senkronize duyguyu oluşturmadığımız, sorumluluğu hep birlikte almadığımız takdirde, gerçekten ne yaparsak yapalım çözüm bulmanın kolay olmadığı bir şehirdeyiz. Zira, 9 bin 500, 10 bine yakın çalışanıyla hizmet veriyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi. 2 bini aşkın aracıyla sahada. Ama sahada araçların ilerlemesinin mümkün olmadığı bir hat oluştuğunda ne kadar aracınız olursa olsun ne kadar çalışanınız olursa olsun sonuca ulaşmak elbette güç. Bu bakımdan, son iki kar yağışında ve şu an itibariyle de devam eden, vatandaşımızın bütün uyarılarımıza gösterdiği azami ilgi ve uyum açısından, 16 milyon vatandaşımıza, hemşerimize yürekten teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

'Tedbirli olun'

Kar yağışı ağırlıklı olarak kentin batı bölgelerindeki ilçelerde daha çok yoğunlaştı. Bugün de İstanbul’un genelinde anlık yağışlar olabilir. Vatandaşlarımızı zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmaması konusunda uyarıyoruz. Çıkmak zorunda ise mutlaka toplu taşıma araçlarımızı kullanmasının çok kıymetli olacağının altını çizelim. Metro seferleri gece 02.00’ye kadar devam edecek, metrobüs de 24 saat esasına bağlı olarak hizmetini sürdürecek. İETT gerekli hallerde ek seferler düzenleyecek. Şehir Hatları’nda da herhangi bir sıkıntılı durum yok. Olası trafik sıkışıklığında vatandaşlara ve çalışanlara ulaştırılmak üzere 100 bin kumanya ve 54 bin mobil malzeme hazır halde. İBB’nin tuz stokları da yeterli durumda.

'Müdahale kapasitemiz var'

İhtiyaç olduğunda, diğer kamu, kurum ve kuruluşlarına bu süreçte katkı sunuyoruz. Sadece 4 bin 23 kilometrelik sorumluluk ağımızda değil, diğer noktalarda da burada her an irtibatta olduğumuz diğer kuruluşlarımızın ilgili oldukları sahalarda da iş birliğine koşuyor ve anında yanlarında olduğumuzu belirtelim. Kar koşullarında 630 evsiz vatandaşımızın, İBB tesislerinde konuk etmeye devam ediyoruz ve her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. İl dışına, memleketlerine gitme arzuları olduğunda da bütün ihtiyaçlarının karşılanarak yolculuklarının sağlandığını da buradan vicdanen, 16 milyon insanımızın rahat olması açısından iletmiş olalım. Sokak canlıları için de 655 farklı noktada, günlük 2 ton besleyici değeri yüksek kuru mama dağıtımı gerçekleştiriyoruz.

'Kar yağışı etkisini devam ettirecek'

Kar yağışı devam ediyor. Tedbirlerimizi almaya, 16 milyon vatandaşımızla birlikte hareket etmeye devam etmek durumundayız. Özellikle yarın, öğleden sonraya kadar da kar yağışı etkisini devam ettirecek. Bu bağlamda vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmamasının işimizi kolaylaştıracağın… Belki de son yılların en fazla yağış alan mart ayı içerisinde, tabiri caizse, baharın yaşanması gereken bir noktada, en yoğun kar yağışı ve yağış alan bir dönemi inşallah sağlıklı bir biçimde sona erdirmiş olacağız. Yüzde 90’lara varan baraj doluluğumuzun da bu dönemin bir başka bereketi olduğunu ifade edelim. Lütfen çağrılarımıza bugüne kadar gösterdiğiniz ilgiyi göstermeye devam ediniz. Gösterdiğiniz o birlikte hareket etme duygusuna yürekten teşekkür ediyorum.

'Emeğe geçen herkese teşekkürler'

Başından beri AFAD'da olsun, AKOM'da olsun, valiliğimizle yaptığımız istişarelerin, bütün kamu kurum kuruluşlarıyla birlikte çalışma prensibinin ne kadar faydalı olduğunu hep birlikte İstanbulumuza ve halkımıza ispat ettiğimizi görüyorum. Dolayısıyla işin sahibi olan insanların, işin içinde olan insanların bir araya geldiğinde kamu adına, devletimiz adına, milletimiz adına çözemeyeceği hiçbir sorunu yok. Bu senkronize çalışmanın bugünden sonraki birçok çalışma ortamına ve bir araya gelip masada sorun çözme karakterine örnek olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese de yürekten teşekkür ediyorum."