İmamoğlu, Akşener'in Sözlerini Değerlendirdi: Beni Mi Kastetti Anlayamadım...

Ekrem İmamoğlu Meral Akşenerin “Özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil” sözleri ile ilgili konuştu: "Biz Sayın Akşener'le çok önemli metro hatlarını beraber açtık. Hiç üstüme alınmadım."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muharrem İnce'nin İzmir adaylığını ve Meral Akşener'in büyükşehirlerle ilgili verdiği demeçleri değerlendiren İmamoğlu şöyle konuştu:

"Sayın İnce ile görüşmemiz doğal. Yeni nesil siyaset var olduğu. Hiç öyle bir konu geçmedi. Bilgi paylaşımı olabilirdi. İzmir'in adı bile geçmedi" dedi.

"BENİ Mİ KASTETTİ ACABA... "

İmamoğlu Akşener'in grup toplantısında büyükşehir belediyelerini eleştirmesinin sorulması üzerine ise "Meral Akşener beni mi kastediyor acaba, ben anlayamadım. Ben İstanbul'u duymadım. Hiç üstüme alınmadım" diye konuştu.

"HİÇ ÜSTÜME ALINMADIM"

İmamoğlu şunları söyledi:

"Ben İstanbul ismini duymadım konuşmasında ben üstüme alınmadım. Belki başka bir şehri kastetmiştir. Genelleme yaparak bir tespitte bulunduğunu düşünüyorum. Hiç üstüme alınmadım. Biz Genel Başkan Meral Akşener ile birlikte İstanbul'da çok önemli metro hatlarını beraber açtık. Yine açarız.

Cumhuriyet Halk Partimize de ittifak ortağımız İYİ Parti'ye de çok gururlu bir beş yıl yaşattığımızı söyleyebilirim. Hiç üstüme alınmadım. Sayın Akşener'in de bizi kastettiğini düşünmüyorum. Sayın Akşener ile görüşmeler akşamdan sabaha kesilmez."

"TEKRAR GÖRÜŞMEMİZ MÜMKÜN"

İmamoğlu, "Sayın Akşener'le ve İYİ Parti'yle, İYİ Parti teşkilatıyla, İstanbul'daki temsilcileriyle görüşmelerimiz akşamdan sabaha kesilmez. Genel İdare Kurulu tabi ki önemli bir kuruldur. Partinin karar alma mekanizmasıdır. Bu karara elbette hepimiz saygı duyarız ama toplumsal tabandaki sesleri duymak ve bu seslerin yanı sıra teşkilatları olan, örgütlere olan, yansımasını da hissederek eğer bir sorumluluk varsa, vazife varsa tekrar görüşmek de mümkündür. Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin birçok yerinde bu görüşmelerin yapıldığını İYİ Partili belediyelerin de yaptığını, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin de yaptığını, yeni talip olan insanların da yine ilişki kurarak bu dayanışmayı, bu ittifakı yaptıklarını duyuyorum. Bu başka şehirlerde, başka partilerle görüşmelere de dönüştüğünü ve dönüşebileceğini de biliyorum. Siyasetin, bu anlamdaki gerçek sayfasını hiçbirimiz inkar edemeyiz. Bugün bunu soruyorsunuz. Belki başka gün bambaşka tersi bir soruyu da sorabilirsiniz ama dediğim gibi her zaman söylediğim gibi ben 2019'un 28 Aralık'ında adaylık açıklamamı yaptığımda İstanbul ittifakı dediğimde inanarak söylemiştim. İstanbul'da muazzam bir İstanbul ittifakı inşa edilmiştir. Bu inşa edilen ittifakın elbette altyapısında Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti vardır. Buna sonsuz saygı duyuyorum ve bunu daha da ileriye taşımak, ittifakı daha da büyütme konusunda kararlı bir İBB Başkanı ve Ekrem İmamoğlu var" ifadelerini konuştu.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu sonrası yaptığı açıklamalarında büyükşehirlerdeki ulaşım problemine değinmişti. Belediyelerin en önemli görevlerinden birinin nüfus yoğunluğu arttıkça ulaşım hizmetini sağlamak olduğunu belirten Akşener, "Ülkemizde, özellikle de büyükşehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek maalesef pek de mümkün değil." demişti.