İmamoğlu: 11 büyükşehir belediye başkanı sıkı bir takımdır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli’de CHP’ye üye katılım töreninde; “CHP iyi bir ev sahibidir. CHP iyi bir yuvadır. Hep birlikte çok güzel işler başaracağız. Her şey çok güzel olacak” dedi. İmamoğlu ayrıca, “11 büyükşehir belediye başkanı sıkı bir takımdır. Gol yemez, sıkı gol atar kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sultanbeyli’de CHP’ye üye katılım törenine katıldı. Törende; CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

Öncelikle bugün benim için de özel bir an. Sultanbeyli’deyiz, çok seviyorum. Aynı zamanda Genel Başkanım, biz seçimlerin iptal olduğunu yine bir Ramazan akşamı, iftar sofrasında Sultanbeyli’de öğrendik. Sultanbeyli’den sizinle telefon konuşması yapıp, aynı inançla yola çıkacağımızı, o evin çıkışında duyurduk

'Sorumluluğumuzu yerine getirme bilinci ile hareket ediyoruz'

23 Haziran’daki demokrasi adına bu güzel ilçeden yola çıkışımızla elde ettiğimiz kazanımın kaynağı Sultanbeyli’deki hemşehrilerimiz olmuştur. İstanbul’da hiçbir ilçeye, mahalleye, hiçbir insanımıza, hangi partiye oy verdiği ile ilgilenmeksizin tümüyle onların ihtiyacına dönük sorumluluğumuzu yerine getirme bilinci ile hareket ediyoruz.

Genel Başkanımızın güzel bir tabiri vardır. ‘Mümkünse önce mağdur olan, ihtiyaçları yüksek olan insanlara gideceksiniz.’ Bizdeki tek ayrımcılık orada. Sultanbeyli, İstanbul’da belki de en fazla sıkıntı duyan ve eksikleri olan ilçelerimizden bir tanesi. Yoğun bir çaba içerisindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı devralmadan önceki belediye başkanının konuşmasında, metro hatları ile ilgili bir proje sunumunda, çok oy aldıkları bir ilçeyle metro hattının başlangıç töreninde; ‘Tabii ki oy aydığımız yerlere hizmet yapacağız’ demişti. AK Parti’de siyaset yapanlar bile utanmıştır, o sözden.

'Sultanbeyli’yi İstanbul metrosuna bağlayacağız'

Biz kararlı bir şekilde, hemen hemen başlanmamış olan Çekmeköy-Sultanbeyli hattının inşasını çok yoğun bir çalışma ile sürdürüyoruz. Sancaktepe Şehir Hastanesi’ne kadar olan bölümünü seneye, inşallah 2024 sonuna doğru da Sultanbeyli’ye kadar olan kısmını tamamlayıp; Sultanbeyli’yi İstanbul’un metrolarına bağlayan, Sultanbeyli’yi İstanbul’un merkezinde bir ilçe haline getiren bir projeyi tamamlamış olacağız.

'İstanbul’daki yoksullukta yanlış yatırımların etkisinin olduğunu biliyoruz'

İstanbul’da iş üretmenin çok önemli olduğunun farkındayız. İstanbul’da ne yazık ki bugün eğer bir yoksulluk yaşanıyorsa bunda İstanbul’da yapılan yanlış yatırımların da etkisinin olduğunu biliyoruz. İnsanların ihtiyaçlarını çözen, onların ihtiyaçlarına çözüm bulan yerel yönetim anlayışını var etmeye devam edeceğiz.

'11 büyükşehir belediye başkanı sıkı bir takımdır. gol yemez, sıkı gol atar'

11 büyükşehir belediye başkanı sıkı bir takımdır. Gol yemez, sıkı gol atar kimsenin endişesi olmasın. Başarılı olmaya söz vermiştik. Bu sözümüzün arkasında sonuna kadar duracağız. İttifakımız var Millet İttifakı’yız. Malumunuz ‘İstanbul İttifakı’ diye bir ruhla yola çıkmıştık Sözümüz bütün İstanbullularıdır. Ben yok, biz var. Hep biz olacağız.

Ben de neticede 37 yaşında siyasete girme kararı verdim. İstanbul’da Beylikdüzü’nde CHP’de siyaset yapma kararı verdim. Önce üye, sonra ilçe başkanı, sonra Beylikdüzü Belediye Başkanı oldum. Şimdi İstanbul Belediye Başkanı’yım. CHP iyi bir ev sahibidir. CHP iyi bir yuvadır. O anlamda göreceksiniz ki size karşı her partilimiz, kendi eski partilisinden biraz daha özenli davranacak. Hepinizi kucaklıyoruz hep birlikte çok güzel işler başaracağız. Her şey çok güzel olacak.

Kaynak:ANKA