İmam Hatipler Sınıflar Boş Kalmasın Diye Kesenin Ağzını Açtı

İmam Hatipler Sınıflar Boş Kalmasın Diye Kesenin Ağzını Açtı
İmam Hatiplere tercihinin düşmesinin ardından teşvik başladı. İmam Hatipler, okulları tercih edilsin diye para vermeye başladı.

Liseler için sınav tercihleri yarın sona erecek. Bu süreçte bazı il milli eğitim müdürlükleri, okullar ve imam hatip vakıfları "Tercih sizden, ödül bizden" kampanyası düzenliyor. İmam hatipleri tercih eden öğrencilere aylık para ve altın ödülleri vaat ediliyor.

RTE İMAM HATİP LİSESİ'NDE VIP SINIFLAR

İstanbul Fatih'teki Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi, tercih eden öğrencilere 8 ay boyunca 3 bin ile 7 bin TL arasında burs verileceğini duyurdu. Okulun tanıtım videosunda, 15 kişilik VIP sınıfların olduğu belirtiliyor.

Bursa'daki Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi, tercih edenlere bin TL ile 3 bin TL arasında burs vereceğini açıkladı. Okul, "Başarıyı ödüllendiriyoruz, bu fırsatı kaçırmayın" mesajını paylaştı.

TAM, YARIM, ÇEYREK...

Samsun İlkadım'daki Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilere bursun yanı sıra altın dağıtıyor. Başarı sırasına göre tam, yarım, çeyrek ve gram altın verilecek. Ayrıca 600 TL ile 3 bin TL arasında burs sağlanacak.

Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre; Gaziantep'teki Şehit Mehmet Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ise bursun yanı sıra bisiklet hediye ediyor. Yüzde 0 ile 1’lik dilimde yer alanlara 5 bin TL burs ve bisiklet verilecek. Ayrıca 2 bin 500 TL ve 1000 TL burs sağlanacak.

MEB'in burslarına ek olarak imam hatip vakıfları da burs dağıtıyor. Çankırı ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Çankırı Hacı Murad-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tercih edenlere 500 ile 5 bin TL arasında burs verecek.

İMAM HATİPLER ARTIYOR ÖĞRENCİ SAYISI AZALIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre, imam hatip liselerinin sayısı artarken, öğrenci sayısı azalıyor. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 1017 imam hatip lisesi ve 546 bin 443 öğrenci vardı. 2022-2023 yılında okul sayısı 1714'e yükselirken, öğrenci sayısı 480 bin 484'e düştü. Okul başına öğrenci sayısı ise 537’den 280’e geriledi.