İlk kez oy verecek seçmen kimi tercih ediyor?

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat HalkTV ekranlarında yayınlanan Sözüm Var programına konuk oldu. Kulat, Türkiye Gündemi Araştırması eylül ayı sonuçlarını ilk kez HalkTV'de paylaştı.

HalkTV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın ve Barış Terkoğlu ile Sözüm Var programının bu akşamki konuğu MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat oldu. Eylül ayında gerçekleştirilen Türkiye Gündemi Araştırması anketinin sonuçlarını ilk kez HalkTV'de değerlendirdi.

30'u büyükşehir olmak üzere 61 ilde 5700 kişi ile yüz yüze gerçekleştirilen araştırmada, ilk kez oy verecek seçmene 'Bugün seçim olsa hangi ittifaka oy veririsiniz?' sorusu yöneltildi.

Katılımcıların;
Yüzde 50'si Millet İttifakı'na ,yüzde 30'u Cumhur İttifakı'na, yüzde 12'si HDP oy verceğini açıklarken, yüzde 8'i ise kararsın olduğunu belirtti.

ilk-kez.jpgAraştırmanın sonuçlarını değerlendiren Kulat, "Araştırmacı olarak belki de eksikliğimizdir. Seçmene hangi ittifaka oy veririsiniz diye sorduk. Seçenekler arasında HDP yoktu. Ancak yüzde 12 HDP yanıtı verdi" dedi.

Seçmenin yüzde 48 oyunu değiştirecek

24 Haziran'da oy veren seçmene 'Yarın bir genel seçim olsa, oy tercihinizi değiştirir misiniz?' sorusunu da yönelttiklerini ifade eden Kulat, katılımcıların yüzde 48'inin oy tercihini değiştireceğini dile getirdiğini ifade etti.

e49a7682-7969-4a34-8096-30b8e62fd417.jpg