İlim Yayma Cemiyeti istedi, festival iptal edildi

İlim Yayma Cemiyeti istedi, festival iptal edildi
Balıkesir'de bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan ancak Burhaniye Kaymakamlığı'nın iptal ettiği Zeytinli Rock Festivali'ni İlim Yayma Cemiyeti'nin istemediği ortaya çıktı. 7 Ağustos'ta İlim Yayma Cemiyeti'nin Balıkesir şubesine ait olduğunu bilgilerine ekleyen Twitter hesabının gençlerin ve toplumun ahlakını bozduğu gerekçesiyle festivali istemediklerine dair bir yazı yazdığı görüldü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen, gençlerin akın ettiği Zeytinli Rock Festivali'nin bu yıl 7'ncisi gerçekleşecekti. Ancak yıllarca birçok ünlü ismin sahne aldığı ve birçok şehirden binlerce gencin katıldığı festival Burhaniye Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kaymakamlık 'istenmeyen durumlar' dedi, reddetti

Organizasyon şirketinin Burhaniye Kaymakamlığı’na 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde planlanan Zeytinli Rock Festivali için yaptığı başvuru reddedildi. Reddedilme gerekçesinde ise 'istenmeyen durumlar' vurgusu yapıldı. Kaymakamlığın resmi gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Milyon Yapım Organizasyon Firması olarak 17-21 Ağustos tarihlerinde İlçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi 2554. Caddesi No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemeyi planladığınız Kamplı Zeytinli Rock Festivali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikayet ve yakınmalar göz önüne alınarak; kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir."

'Ahlakı bozuyorlar'

Öte yandan 7 Ağustos'ta İlim Yayma Cemiyeti'nin Balıkesir şubesine ait olduğunu bilgilerine ekleyen ve birçok İlim Yayma Cemiyeti şubeleriyle takipleşen bir Twitter hesabı Zeytinli Rock Festivali'nin ahlakı bozduğu gerekçesiyle 'gereğinin yapılmasını arz etti.' Ayrıca uzun bir açıklama yazan dernek Twitter paylaşımına da "Gençlerimizin ve toplumun ahlakını bozması çevredeki halkın evlerine ve dükkanlarına zarar vermesi nedeniyle bu organizasyonun beldemizde yapılmasını istemiyoruz" notunu düştü.

Derneğin iptal edilmesini istemelerine gerekçe olarak yazdığı yazıda "Alkolün, uyuşturucuların her türlüsünün kullanılıp, taciz, tecavüz, fuhuşun aleni bir şekilde yapılıp, çıkan kavgalarda dükkanların, evlerin zarar gördüğü, yağmalandığı, alkolün etkisiyle kötü davranış ve hareketin sokaklarda yapıldığı, değerlerimizle hiçbir şekilde örtüşmediği ve gençlerimizi fesada sürüklediği için şiddetle kınıyoruz" iddialarını dile getirdi.

Yazının tamamı şu şekilde:

kapak.jpg

Kaynak:halktv.com.tr