Flaş Gelişme: İliç Maden Faciasında 4 Gözaltı... Kayıp İşçilerin Yerleri Bulundu, Kimlikleri Belli Oldu!

Son dakika haberi... Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madenindeki faciayla ilgili saha sorumlusu 4 kişi gözaltına alındı. Bu arada kayıp işçilerin yerlerinin termal kameralar aracılığı ile belirlendiği haberi heyecan yarattı. Kayıp işçilerin kimlikleri de belli oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında toprak altında kalan 9 işçiden 5'inin konteynır içinde, 3'ünün aynı bölgede bir araç içinde, 1 kişinin ise farklı bölgede araç içerisinde olduğunu açıkladı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU!

toprak altında kalan 6 işçinin isimleri de belli oldu. Bu işçilerin Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olduğu bildirildi.

maden-sahasinda-toprak-altinda-kala-rc8e.jpg

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, dün saat 14.28'de kaydı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, 200 metrelik yamaçtan hızla aşağı doğru aktı. 9 işçi, geniş bir alana yayılan toprağın altında kaldı. Faciaya ilişkin saha sorumlusu 4 kişi gözaltına alındı.